Bjeković veliča Vlahovića, a tek poređenje kad čujete!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 09.02.2022.
11:00
Izvor: Sportske.net

Bolje nije moglo.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Nenad Bjeković pohvalio je odluku Dušana Vlahovića da iz Fjorentine pređe u Juventus, otkrivši da ga po stilu igre podseća na Roberta Levandovskog.

Vlahović je krajem januara prešao u Juventus, a debitantski gol usledio je već posle 13 minuta igra u nedeljnom okršaju sa Sasuolom.

"Izbor kluba bio je najvažniji! Vlahović je izabrao pravu sredinu, napravio izvanredan potez prelaskom u Juventus... Što se tiče igračkih kvaliteta, oni su nesporni. Govorio sam i ranije, već godinu dana da me neodoljivo podseća na Levandovskog i da će biti njegov naslednik", naveo je Bjeković u razgovoru za "Sportski žurnal".

Zatim je otišao korak dalje u opsivanju Vlahovićevog debija za slavni klub iz Torina.

"Za mene je Vlahović tipičan naslednik Levandovskog: moderan, pravi centarfor. Najviše me je impresioniralo i sa nestrpljenjem sam iščekivao njegov debi u Juventusu – ne samo gol koji je postigao, nego njegov nastup, izlazak na teren... Delovao je tako samouvereno i sigurno kao da je u Juventusu deset godina, a ne da mu je prva utakmica...", rekao je Bjeković dodajući da mladi napadač stoji čvrsto na zemlji i da ga uspeh i slava neće pokolebati.

Bjekovića je posebno oduševilo kako se bivši centarfor Partizana poneo u debiju za tao veliki klub.

"Кao da mu nije prva utakmica u Juventusu. To pokazuje njegov mentalitet: debituješ, igraš prvu utakmicu i daješ takav gol... nonšalantno... To može samo neko ko veruje u sebe, siguran je i zna šta hoće", rekao je Bjeković dodajući da će Vlahović vremenom biti sve bolji.

Za kraj, istakao je ponos što su reprezentativci Srbije vodeći u svojim klubovima u godini kada nas očekuje Mundijal u Kataru.

"Velika je stvar da naši igrači u klubovima nisu pomoćno osoblje, nego imaju ozbiljne i važne role, igraju, standardni su, nosioci su igre... To je nešto što nam je nedostajalo ranije, imaju šta da pokažu", zaključio je zamenik predsednika FSS-a.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke