Blamaža u Leskovcu, Drulovićevi ''orlići'' izgubili od Severne Irske!

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.03.2024.
19:55
Izvor: Sportske.net

Od očekivanih šest, u dve utakmice protiv Luksemburga i Severne Irske osvojen samo bod.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Mlada (U21) reprezentacija Srbije nastavila je da razočarava u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Četiri dana posle remija u Luksemburgu, ''orlići'' pod vođstvom selektora Ljubinka Drulovića je večeras u Leskovcu poražena od Severne Irske sa 2:1, iako je imala hl prednosti posle prvog poluvremena.

Ovim porazom Srbija je ostala na trećem mestu posle sedam odigranih kola u kvalifikacionoj Grupi F sa 10 bodova, pet manje od Engleske i čak osam od Ukrajine, a Severna Irska se probila na četvrtu poziciju sa šest bodova.

Prvu veliku priliku za vođstvo Srbija je imala u 15. minutu meča kada je Vanja Vlahović primio loptu na ivici šesnaesterca, imao je i vremena i prostora da se namesti za udarac, ali je njegov pokušaj zaustavio golman gostiju.

Kako je meč odmicao ''orlići'' su igrali sve bolje, gol je ''visio u vazduhu'', a odbrana gostiju je konačno kapitulirala u 40. minutu meča. Bila je to odlična akcija našeg tima, ubačena lopta sa leve strane za Vlahovića koji odmah šalje napred za Stefana Mitrovića, a kapiten pored dvojice protivničkih igrača uspeva da sa 5-6 metara pogodi mrežu - 1:0.

Irci su opasno pripretili početkom drugog poluvremena, kada je sa desne strane upućena lopta u peterac, ali srećom po naš tim, izostao je završni udarac.

To je međutim, bila najava onoga što je usledilo već u 56. minutu meča. ''Orlići'' su izgubili loptu na protivničkoj polovini posle čega je usledia munjevita kontra Severne Irske, na kraju Deveni sa leve strane šalje preciznu loptu po zemlji za Čarlija Alena koji je bio brži od naših defanzivaca, šutirao iz prve i pogodio donji levi ugao gola golmana Ilića - 1:1.

Pokušali su ''orlići'' da ponovo izvrše pritisak, izveli su jednu obećavajuću akciju koja je pokvarena lošim dodavanjem Vasića, a onda u 70. minutu novi šok za selekciju Ljubinka Drulovića.

Gosti su iznudili korner sa desne strane, Džastin Deveni ga je odlično izveo, a u kaznenom prostoru je još bolje reagovao Farkuar koji je sa desetak metara uspeo udarcem glavom da pošalje parabolu u mrežu našeg golmana Veljka Ilića - 1:2.

Ljubinko Drulović je reagovao dvostrukom izmenom, uišli su Jojić i Lazetić umesto Matića i Pantovića, ali samo minut kasnije ''sevnula'' je nova kontra Severne Irske, Čarli Alen je pobegao Mimoviću izbio ispred golmana Ilića, šutirao iskosa sa desne strane, ali ovoga puta naš čuvar mreže uspeva da zaustavi njegov udarac.

Do kraja, Vasić je imao jedan dobar pokušaj sa dvadesetak metara, ali je golman Čarls odlično intervenisao, baš kao i u poslednjim sekundama nadoknade vremena kada je Vanja Vlahović šutirao sa ivice kaznenog prostora.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Miroslav Babic
Tuesday, 26.03.2024
20:58

Moraju nase lige da budu razvojne. Na svakoj utakmici da trojica mladjih od 21 g. da budu na terenu. To nam je spas. Od 18 g. djeca nam ne igraju, i tada zaostaju u razvoju i drugi nas prestizu. Tu izgubimo puno talenata koji nestanu. Ovi penzioneri u FSS (Djajic, Bjekovic) nisu zainteresovani za promjene i treba da se maknu i prepuste mjesto mladjima. Nikad gore nisu igrale ove mladje selekcije Srbije.Dajte ostavke molim.