Bledi Partizan - Početničke greške nacrtale poraz od CSKA u Humskoj

Autor: Nemanja Janošev
subota 25.03.2023.
12:55
Izvor: Sportske.net

Slaba predstava crno-belih.

Miroslav Todorović
Miroslav Todorović

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana upisali su poraz od sofijskog CSKA 1948 0:2 (0:1) u prijateljskoj utakmici odigranoj na stadionu u Humskoj.

Nije Igor Duljaj mogao da računa na sve standardne prvotimce budući da je dobar deo njih odsutan zbog obaveza u reprezentacijama, ali s onim raspoloživim snagama i njihovom predstavom ne bi mogao da bude zadovoljan.

Susret je počeo sa sledećih 11: Stevanović - Živković, Marković, Šehović, Urošević - Fejsa, Traore, Pantić - Pavlović, Jović, Trifunović.

Osim što je odbrana izgledala potpuno dekoncentrisano, s manjkom samopouzdanja, agresivnosti i stabilnosti u pozicionoj igri, napad je bio skoro pa bezopasan.

Imali su crno-beli nešto više situacija pred golom protivnika, ali to je uglavnom bilo posle prekida na nekih 20-30 metara od čuvara mreže CSKA Ganeva i ništa što bi ugrozilo bugarski tim. Igrao se 33. minut kada je odbrana domaćina kapitulirala. Visoki špic gostiju Svetislav Dikov pobegao je Svetozaru Markoviću posle centaršuta Karagarena i glavom matira Stevanovića koji je ostao ukopan na gol-liniji. Utisak je da je trebalo i on da krene ka toj lopti budući da se akcija završila na petercu... A nije se ni Marković proslavio.

Četiri promene izvršio je Duljaj na poluvremenu. Lukač je zamenio Stevanovića, Belić i Kolorado zauzeli su mesta Fejse i Traorea. Filipović je dobio prednost u nastavku ispred Uroševića i zauzeo je poziciju štopera dok je Šehović pomeren na levu stranu.

U 52. minutu Nemanja Jović ulazi u najbolju šansu na meču za Partizan. Genijalno ga je proigrao Danilo Pantić, ali mladi krilni napadač ekipe Igora Duljaja gađa neprecizno iskosa sa leve strane. I onda – kazna. Dva minuta kasnije, CSKA duplira prednost. Ponovo je reakcija odbrane Partizana bila katastrofalna. Posle izvedenog kornera, Čočev je preglavao sa prve stative na suprotnu stranu, a tamo je loptu je loptu, sam kao duh, prihvatio Dikov i potom uputio snažan udarac za nemoćnog Lukača.

Omladinci i mlađi omladinci Isailović, Aćimović, Nikolić i Aleksić dobili su šansu od strane Igora Duljaja u drugom poluvremenu. Bilo je tu još situacija za goste da uvećaju svoju prednost, no nije im to pošlo za nogom.

Partizan je pružio jednu bledu partiju kakav god njen cilj bio. Makar da je bilo više napadačkih akcija, kombinacija i slično, ali to je izostalo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke