Bleki Milenković: "Španija kao putokaz, nema veće stvari nego biti kapiten svoje zemlje!"

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 10.10.2024.
12:30
Izvor: Sportske.net, fss

​Reprezentaciju Srbije očekuju okršaji sa Švajcarskom i Španijom u okviru Lige nacija, a jedan od kapitena selekcije Nikola Milenković govorio je za sajt FSS o brojnim aktuelnim temama.

FSS
FSS

Povezane vesti

Prvo se osvrnuo na duel sa Švajcarskom.

"Prethodna dva duela smo igrali na velikom takmičenju, a opet i Liga nacija je ozbiljno takmičenje, igra se za bodove. Očekuje nas veoma teška utakmica, Švajcarska je dobra, organizovana ekipa, nikad nije bilo lako. Treba da verujemo u nas, u naše kvalitete, imamo ambiciju i pripremamo utakmicu na najbolji mogući način, sve u želji da obradujemo našu naciju."

Da li je bila teška kapitenska traka na prethodne dve utakmice?

"Više je bila velika odgovornost, s druge strane velika čast, veliki ponos. I mogu da kažem da je to bila jedna od najviših tačaka u mojoj karijeri, predstavljati svoju zemlju, svoj narod kao kapiten državnog tima, mislim da nema veće stvari od toga. Bio sam ponosan i stvarno veoma srećan zbog toga."

U tim se vratio Aleksandar Mitrović.

"Suvišno je trošiti reči o Mitru, najbolji je strelac reprezentacije, postigao je 'milijardu' golova, znamo njegove kvalitete i nadamo se da će nam pomoći kao što je to do sada uvek radio", istakao je Milenković.

Za reprezentaciju je već odigrao 60 utakmica.

"Da, velika je stvar i veoma sam ponosan na to. Sigurno da nema lepše stvari od igranja za svoju zemlju, da je predstavljaš u dresu reprezentacije, pogotovo kada naciju učiniš ponosno. Ne postoji lepši osećaj."

Da li je ona taktička disciplina u meču sa Španijom u Beogradu neki putokaz kako treba igrati u Ligi nacija, ali i ciklusu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo?

"Sigurno da jeste. I što se tiče taktičke discipline i zajedništva koje smo pokazali na terenu gde je svaki igrač odradio maksimalno povereni zadatak. Mislim da Španija treba da bude neki putokaz, kako i u kom smeru treba da idemo u budućnosti",  rekao je Nikola Milenković, koji je potom govorio i o promeni kluba pošto je Fiorentinu zamenio Notingem Forestom gde se odlično snašao.

"Mislim da sam se brzo prilagodio, znamo svi da je Premijer liga najbolja na svetu, stvarno je uživanje igrati. Razlikuje se dosta od Serije A, mnogo je jači intezitet sa više ofanzivnih i defanzivnih tranzicija, fizički je zahtevnija od italijanske lige. Serija A je poznata po taktici, više se radi na uslovno rečeno 'čekanju', dok u engleskoj ligi 'ne razmišljaju puno'. Za sada mi je super, ekipa me je prihvatila na sjajan način, pomogli su mi da se adaptiram što je brže moguće i zahvalan sam im na tome", iskren je Nikola Milenković koji je proglašen za igrača meseca posle dobrih partija Notingem Foresta.

Čitav intervju možete pročitati na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke