Blista Radnički - Ne pomaže ni sjajni Stamenković, preokret na "Čika Dači"!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 02.05.2024.
17:57
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda Kragujevčana, sada su na korak od Evrope!

Dragan Karadarevic/Starsport.rs ©
Dragan Karadarevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Još jedna, treća u nizu u plej-ofu, pobeda za Radnički iz Kragujevca. Šumadinci su savladali i Mladost iz Lučana posle velikog preokreta. Na kraju, pred oko 7 hiljada ljudi, 3:2 (1:2)!

Odmah na startu Vidosavljević je imao kolosalnu šansu za Radnički, kada je golman Stamenković odlično odbranio njegov udarac po zemlji. U 11. minutu beležimo dobar napad domaćina, Zorić je probao sa 15-ak metara, ali je Stamenković pokazao sigurnost. 

Pripretili su gosti prvi put u 15. minutu kada je Tumbasević glavom šutirao preko gola.

U 17. minutu nova pretnja domaćina, Sali Vižđi se namestio na šut, bio je blizu, ali je rezultat ostao nepromenjen. 

Gosti su uspeli da stignu do nove situacije kada je Joksimović prošao po levoj strani, a Silue je imao izglednu poziciju da sa samo 10-ak metara savlada Lekovića, ali je prebacio loptu preko gola. 

Gosti su stigli do gola u 22. minutu utakmice. Marko Veličković, čovek koji je namučio Radnički i u prethodnom meču ova dva tima, prevario je Pecelja, potom i pogodio mrežu Lekovića za 1:0. Asistencija se piše Tumbaseviću. 

Igrao se 25. minut kada se Vidosavljević sjajno oslobodio Pejovića, šutirao, ali je to bilo preslabo za Stamenkovića. Samo minut kasnije, nova šansa za Mladost, Marko Veličković je došao do lopte pre Lekovića posle dodavanja Pejovića, a golman domaćih je napravio penal. Ivan Milošević siguran izvođač za velike probleme Radničkog!

Sve do 43. minuta čekali smo ozbiljan napad domaćih kada je Stamenković slabo reagovao i dozvolio napadačima kragujevačkog tima da priprete, a onda u 1. minutu nadoknade penal za domaće. Zorić se našao na zemlji, Milošević je bio neoprezan i sudija Milanović nije imao dilemu. 

Vidosavljević je pogodio - 1:2!

I onda u 3. minutu nadoknade fantastično je Đurić lomio Joksimovića, Stamenković mu odbranio, a onda je Vidosavljević imao veliku šansu koja je otišla u nepovrat jer je Stamenković ponovo fantastično reagovao!

U prvih deset minuta nastavka pokušaji Aleksića i Vidosavljevića koji nisu bili ozbiljni za Stamenkovića, a onda konačno izjednačenje, sasvim zasluženo. 

Radivojević je pogrešio kraj aut linije, Aleksić je uspeo da krene ka golu, da stvori šansu, šutirao je, lopta se odbila do Vidosavljevića koji ponovo pogađa za 2:2!

U 64. minutu nastavak napada domaćina, Vižđi i Vidosavljević su stvorili šansu, a onda je posle centaršuta Dadića Zorić "makazicama" pokušao, ali je lopta otišla pored gola. 

Grčevito se Mladost branila u drugom poluvremenu, a u 70. minutu slična situacija kao u "večitom derbiju" kada je Antić faulirao Bukarija, bilo je pitanje da li je Pejović napravio faul van ili unutra, ali je VAR utvrdio da je bilo van. Vižđi je šutirao preko gola. 

Vidosavljević je posle novog centaršuta Dadića probao glavom, ali malo preko gola. 

Još jedna sporna situacija u 73. minutu kada je Udovičić igrao rukom u kaznenom prostoru, ali je sudija Milanović procenio da to nije za najstrožu kaznu. 

U 76. minutu potpun preokret na "Čika Dači"!

Korner je bio sa leve strane, izveo ga je Nemanja Tomić samo par minuta nakon što je ušao u igru, Pejović je držao Zorića da ne postigne pogodak, ali je Šerbečić bio na pravom mestu i pogodio je za 3:2!

Spušen tempo do kraja utakmice, Radnički je mirno priveo meč kraju, Lučanci nisu imali snage da napadnu danas boljeg protivnika. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke