Bod za Serafimovića - ''Čuka'' stigla dva gola zaostatka protiv Vojvodine!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.10.2023.
18:35
Izvor: Sportske.net

Ne sumnjamo da su fudbaleri Čukaričkog ovaj osvojeni bod posvetili svom povređenom saigraču.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

U derbiju 13. kola Superlige Čukarički je večeras na Banovom brdu remizirao sa Vojvodinom, bilo je 2:2, ali je utakmica ostala u senci povrede defanzivca domaćih Vojina Serafimovića koji je posle sudara glavama sa Normanom Kempbelom u finišu prvog poluvremena hitno odvezen u Urgentni centar.

Vojvodina je povela u 13. minutu posle kornera sa desne strane, kada je Zukić odlično reagovao na taj centaršut i udarcem glavom poslao loptu u mrežu golmana Filipovića - 0:1.

Samo tri minuta kasnije na semaforu je pisalo 0:2, kada je Norman Kempbel majstorski pronašao Vukanovića sa leve strane, a napadač Vojvodine takođe dobro reagovao i vrhom kopačke zahvatio loptu i prosledio je u mrežu.

Bio je to šokantan početak za ekipu Čukaričkog, koja je ionako bila uzdrmana debaklom u Firenci od 6:0, zbog čega je trener Matić večeras napravio i nekoliko promena u sastavu.

Ipak, polako su ''brđani'' dolazili do svoje igre i pokušavali da uspostave inicijativu, a u 36. minutu su uspeli da smanje zaostatak. Slobodan udarac su iznudili domaći iskosa sa desne strane, idealna pozicija za kapitena Čukaričkog Marka Docića koji odlično centrira, a Kovač je samo okrznuo loptu glavom, dovoljno da prevari golmana Carevića i smanji na 1:2.

Ali, samo tri minuta kasnije sve to je palo u drugi plan kada je došlo do pomenutog sudara glavama defanzivca Čukaričkog Vojina Serafimovića i krilnog napadača Vojvodine Normana Kempbela.

Serafimović je obilno krvario posle tog sudara, pa su odmah na teren ušle medicinske ekipe oba kluba i kola Hitne pomoći kojim je nešto kasnije Serafimović odvezen u Urgentni centar. 

STARSPORT photo Belgrade Serbia

Kempbel se brzo oporavio i posle ukazane pomoći ostao je u igri sa zavijenom glavom, dok je kasnije stigla informacija da je Serafimoviću pukla arkada i da je doživeo potres mozga, pa su morala da se obave sva neophodna snimanja glave. Što je najvažnije, svestan je i komunikativan, pa se nadamo da će se brzo oporaviti od ove povrede.

U nastavku meča videli smo dinamičan fudbal, bilo je prilika na obe strane, a Čukarički je do izjednačenja stigao u 85. minutu kada je Luter Sing posle akcije domaćih po desnoj strani primio loptu u sredini kaznenog prostora i preciznim udracem savladao Carevića za konačnih 2:2. 

Posle ovakvog epiloga, Vojvodina je na petom mestu sa 18 bodova, Čukarički je šesti sa bodom manje.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke