Bogavac: "Svi golovi u prvenstvu se ne pamte kao jedan u derbiju"

Autor: Lazar Nikolić
sreda 17.04.2024.
18:30
Izvor: Sportske.net

Bio je junak 120. "večitog derbija".

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Najbolji igrač 120. "večitog derbija" bio je tadašnji centarfor Crvene zvezde Dragan Bogavac. Crveno-beli su tog 20. aprila 2003. godine sa 2:0 savladali Partizan, a Bogavac upisao gol i asistenciju za pogodak Branka Boškovića,

"Svi golovi u prvenstvu se ne pamte kao jedan u derbiju. Taj meč mi je posebno ostao u sećanju, pun stadion i predivna atmosfera. Partizan je sa klupe predvodio Lotar Mateus, na terenu su imali Tariba Vesta i sećam se da je pred taj susret bila velika razlika u korist večitog rivala. Dodatno su nas motivisali naši navijači, osetili smo odličnu energiju sa njihove strane. Ne sećam se da je protivnik imao ikakvu šansu da postigne pogodak u tom duelu, jer smo bili vrlo dominantni. Odigrao sam dobro taj derbi, namestio gol Boškoviću, a potom i sam zatresao mrežu, te mogu reći da je osećaj neprocenjiv. Pamtim takođe i moj prvi derbi. Igrao se na JNA i postigao sam gol. Svakom navijaču se u srcu posebno piše pobeda u derbiju i drago mi je da sam im donosio radost u tim trenucima, jer se zna koliko volim Zvezdu i koliko svaki Zvezdaš voli ovaj klub",  prisetio se Bogavac tog meča za klupski sajt Crvene zvezde.

Istog dana 21 godinu kasnije Zvezda će ugostiti najvećeg rivala u 173. "večitom derbiju", a Bogavac očekuje isti ishod.

"Pratim crveno-bele, idem na Marakanu redovno, a igram i za veterane. Očekujem pobede u predstojeća dva derbija, jer mislim da smo bolji tim od večitog rivala. Imamo sedam bodova prednosti, a nadam se da će posle subote ta razlika biti dvocifrena. Voleo bih da osvojimo duplu krunu, jer mislim da to ovaj tim zaslužuje. Kao zvezdaš, nadam se da će kostur ekipe ostati i sledeće sezone, te da ćemo biti konkurentni u Ligi šampiona, jer smatram da sa ovakvim timom to možemo", zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke