Bogdan Mirčetić - Još jedan Partizanov đak koji je počeo da se nameće u Radničkom

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.08.2024.
19:23
Izvor: Sportske.net

Za početak, ''probio je led'' kada su golovi u pitanju.

fkradnicki.com/Nenad Kotlajić
fkradnicki.com/Nenad Kotlajić

Povezane vesti

Teško je objasniti zašto Partizan dovodi sve veći broj prosečnih stranaca i daje im prednost u odnosu na najtalentovanije igrače iz svoje omladinske škole, pa tako imamo primer da je Mateja Stjepanović u senci Arijage, Ovusua ili Šćekića, iako je prošle sezone pokazao da može da odradi odličan posao i u večitom derbiju, a od početka sezone kod trenera Stanojevića uglavnom ulazi kad se neko od bonus-igrača umori. Golgetera Dušana Jovanovića trenutno ''nema nigde'', iako je dominirao u omladinskoj konkurenciji, a prošle sezone kad je dobio priliku u prvom timu, spasao je crno-bele senzacionalnog ispadanja iz kupa od Grafičara...

Milan Aleksić prošle sezone i Bogdan Mirčetić ovog leta odlučili su da krenu drugim putem i sreću su potražili u kragujevačkom Radničkom.

Za Aleksića se to ispostavilo kao sjajan potez, na pravi način se prilagodio na ekipu i stil igre koji forsira trener Feđa Dudić, pa je ovog leta postigao i dva prelepa gola na evropskoj sceni, a proteklog vikenda je protiv Radničkog iz Niša nosio i kapitensku traku, u odsustvu iskusnog Simovića.

Njegovim stopama krenuo je i Mirčetić koji polako stiče poverenje trenera Dudića, a protiv Nišlija je postigao i prvi gol u dresu Radničkog. 

''Nema šta, fantastičan osećaj. Dobro sam ispratio akciju, sačekao loptu posle centaršuta Ortiza i smestio je u mrežu. Naravno da mi ovaj gol puno znači na polju ličnog samopouzdanja i daću sve od sebe da ih bude još u nastavku sezone.

Mnogi su bili ubeđeni da ćemo nakon ispadanja od Mornara i umora koji nas je sustigao kiksirati protiv Nišlija. Međutim, pokazali smo da smo ekipa sa velikim srcem i uspeli smo da jednom dobrom partijom i ubedljivom pobedom obradujemo sve naše verne navijače koji su u nedelju uveče bili u Gornjem Milanovcu kako bi nam pružili preko potrebnu podršku u jednom prilično teškom trenutku'', rekao je Mirčetić za klupski sajt posle golgeterskog prvenca.

Neizbežan je bio i osvrt na bolnu eliminaciju od Mornara u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Utisak je da je ispao bolji tim.

''Mnogo smo se ispromašivali u te dve utakmice protiv Mornara. U razgovorima nakon revanša u Podgorici zaključili smo da jednostavno moramo da popravimo završnicu ukoliko želimo da uradimo nešto više ove sezone. Poradili smo na tome i efekti tog rada bili su evidentni na utakmici protiv niškog Radničkog. Iskreno se nadam da ćemo nastaviti u istom ritmu.

Siguran sam da ćemo ako ne nadmašiti, onda barem ponoviti rezultat iz prethodne sezone. Dobar smo kolektiv, imamo veliki broj kvalitetnih igrača i ukoliko budemo igrali u skladu sa mogućnostima uspeh sigurno neće izostati'', smatra Mirčetić koji će u oktobru napuniti 19 godina.

Brzo se prilagodio na novu sredinu, a Aleksića ističe kao nekog ko mu je ponajviše pomogao u adaptaciji.

''On i golman Lijeksić su mi najviše pomogli u toj nekoj početnoj fazi privikavanja na novu sredinu. Dobri smo prijatelji i jako sam mu zahvalan na tome. Takođe, zahvalio bih se i ostalim saigračima na jednom srdačnom prijemu, ali i stručnom štabu koji mi pruža priliku da se nametnem. Nastojaću da igrama i golovima u nastavku sezone opravdam ukazano poverenje'', konstatovao je Mirčetić.

Ako se u ekipi Radničkog bude razvijao poput Aleksića, u perspektivi bi mogao da izazove i interesovanje većih evropskih klubova. Gde sebe vidi u budućnosti?

''Iskren da budem, ne razmišljam previše o nekoj svojoj budućnosti. Najvažnije mi je da pružim maksimum u dresu Radničkog, a za dalje ćemo videti. Lično, voleo bih da se jednog dana oprobam u nekoj od liga petice'', zaključio je Mirčetić.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke