Bogdanović ne da pehar Zvezdi: ''Partizan jedini nije nameštao!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.07.2024.
16:29
Izvor: Sportske.net

On je bio jedan od aktera u tom poslednjem, tzv. Šajberovom kolu.

EPA/KOCA SULEJMANOVIC
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Povezane vesti

Crvena zvezda obilato koristi svoju aktuelnu nadmoć nad posrnulim Partizanom, pa je došla i na ideju da iz Humske na ''Marakanu'' preseli šampionski pehar iz 1986. godine.

Verovatno znate da je tog proleća bilo poništeno čitavo poslednje kolo zbog nekoliko ''čudnih'' rezultata, a u Partizanu nisu želeli da ponavljaju svoj meč protiv Željezničara (4:0), tvrdeći da tu ništa nije bilo sporno i smatrajući da bi (in)direktno priznali učešće u nameštanju da su pristali da ponove svoj meč.

Tako je Zvezda posle ponovljenog kola proglašena za šampiona, ali je ta titula kasnije pripisana Partizanu, odlukom Suda udruženog rada.

Sada crveno-beli žele da se ta sudska odluka proglasi nevažećom i da joj se posle skoro 40 godina pripiše titula iz 1986. godine.

Jedna od brojnih reakcija na ovaj Zvezdin potez stigla je i od nekadašnjeg Partizanovog fudbalera Gorana Bogdanovića koji je bio akter meča protiv Željezničara i koji je u razgovoru za ''Republiku'' poručio da su crno-beli pošteno osvojili tu titulu.

''Da nam se uzme ta titula, ne može. Ne damo pehar! Pa mi jedini nismo namestili to poslednje kolo. I time što smo odbili da igramo to smo potvrdili. Pa da jesmo, zašto ne bismo igrali i namestili opet? 

Zvezda se sada setila te titule. Dobiju utakmicu 4:0, koliko se sećam Milko Đurovski da tri gola jer mu je trebalo da bude najbolji strelac. Ali i mi dobijemo sa 4:0 i budemo prvaci. Kraj priče. Posle pričali da mi nismo mogli da dobijemo Želju fer borbom, a oni su kao mogli Sarajevo. 

Time što su igrali ponovo samo su potvrdili da je sve bilo namešteno. Ja sam igrao drugo poluvreme, bio sam klinac, ako mi verujete ništa nije ukazivalo da nam se bilo ko sklanjao na terenu. Pošteno smo dobili i taj meč i uzeli titulu'', izjavio je Bogdanović.

Ono što ga takođe brine je i aktuelna situacija u Partizanu.

''Da se ne vraćamo u prošlost, ali nama sadašnjost nije svetla. Ja da sam na čelu Partizana sada, kao neki, ka bih sam otišao da toliko dugo nemam titulu i još hoće da mi otmu i titulu od pre četiri decenije. Ali izgleda da se fotelje vole više od Partizana. Za  mene je Partizan bio i ostao svetinja, borio sam se da ostanem tu svaki dan, da me ne vrate kući u okolini Smedereva. Ovi se sada bore da ostanu iz drugih razloga'', zaključio je Bogdanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Njihova sramota
Sunday, 14.07.2024
12:42

Bizarno od ,,CIGANKE"

avatar
Влада
Wednesday, 10.07.2024
16:50

Да ли бар ти мислиш ово што причаш ? Ако је тако онда си једини