Bomba - Olimpik Marsej stiže po fudbalera Čukaričkog!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 28.12.2021.
15:24
Izvor: Sportske.net

Novi sjajan posao na pomolu za klub sa Banovog brda?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbalski klub Olimpik iz Marseja veoma je zainteresovan za srpskog napadača i fudbalera Čukaričkog Đorđa Jovanovića.

Izostanci Bambe Dijenga i Pape Gueja zbog Afričkog kupa nacija ostaviće Olimpik sa samo jednim špicem i to Arkadijušem Milikom koji je sklon povredama. Horhe Sampaoli ne želi da se "kocka" u odličnoj sezoni po ekipu sa "Velodroma" u kojoj jure drugo mesto i direktan plasman u Ligu šampiona.

Stoga su potencijalno rešenje za taj vid problema pronašli u Čukaričkom. Kako javljaju francuski mediji, Olimpik Marsej želi da kupi najboljeg strelca "brđana" Đorđa Jovanovića. On je od strane tamošnjih medija ocenjen kao živahan fudbaler, dobar lider i odličan finišer, što se dopalo sportskom direktoru Pablu Longoriji. Procenjuje se da bi Olimpik morao da izdvoji između četiri i pet miliona evra za transfer nekadašnjeg napadača Partizana, Lokerena, Kadiza i Kartahene.

Marsej je trenutno pod lupom Fudbalskog saveza Francuske zbog visine zarada i obeštećenja koje su plaćali u prošlosti, zbog čega će Pablo Longorija morati da odmrsi prste vodećim ljudima u Ligi 1 uz pomoć prvog čoveka Olimpika Franka Mekkurta. 

Jovanović je u ovoj sezoni postigao ukupno 12 pogodaka od čega 11 u Super ligi Srbije.

Setimo se koliko je samo Čukarički napravio unosnih poslova prethodnih godina u vidu Slobodana Tedića, Andrije Pavlovića, Dimitrija Kamenovića, Veljka Birmančevića...

Poslednji put kada je Marsej posegao za igračem iz Srbije bilo je to 2018. godine kada je Nemanja Radonjić otišao na "Velodrom" u zamenu za 10 miliona evra. Krilni napadač se nije proslavio u lučkom gradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke