Bombe na "Karađorđu" - Pojačanje iz Bundeslige, a stižu još dva do kraja roka!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 09.09.2024.
17:04
Izvor: Sportske.net

Radno na "Karađorđu".

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub Vojvodina danas je potvrdio novi transfer, u pitanju je Marko Mladenović.

Kao što je najavljeno ranije danas, u pitanju je 19-godišnji vezni igrač, koji je debitovao i za omladinsku reprezentaciju Srbije. 

U pitanju je 19-godišnji vezni igrač, a sa Vošom je potpisao ugovor na četiri godine. On je rođen u nemačkom Nirtingenu, ali vuče srpske korene, pa je shodno tome izabrao da nastupa za reprezentaciju Srbije. Mladenović je upisao osam nastupa za U-19 selekciju Srbije i postigao je dva gola.

Mladenović je poručio da je srećan zbog dolaska u veliki klub kakav je Vojvodina.

"Vojvodina je veliki klub, i Novi Sad je veliki grad, tako da sam mnogo srećan što sam došao ovde. Imao sam pozitivne razgovore sa klubom i spreman sam na sve izazove i obaveze koje me čekaju. Uvek sam davao sve od sebe, bio sam 11 godina u Štutgartu i potom još dve u Ajntrahtu gde sam i debitovao za prvi tim. Posle razgovora sa sportskim direktorom shvatio sam da je ovo najbolja odluka za mene", rekao je Mladenović, a prenosi sajt kluba.

On je zadužio dres sa brojem 11 i biće odmah na raspolaganju stručnom štabu.

"Fizički sam potpuno spreman, radio sam sve vreme tokom priprema i na raspolaganju sam ekipi i stručnom štabu. Daću sve od sebe da zajedno napravimo dobre stvari i da se okrenemo utakmicama koje su pred nama", istakao je Mladenović.

Sportski direktor Marko Jovanović takođe je izrazio zadovoljstvo zbog Mladenovićevog potpisa. Ujedno on je najavio još barem dva pojačanja do kraja prelaznog roka. 

"Marka smo pratili duže vreme, gledali smo ga i kod selektora Srbije Krivokapića i mislimo da je to ono što nam fali, taj neki brži vezista kakav je Mladenović. Gledali smo i njegov debi u Ajntrahtu i teško da možemo ovakvog igrača da nađemo kod nas. Posle dugih pregovora konačno smo uspeli da se dogovorimo", otkrio je Jovanović.

On je podvukao da je Mladenović drugačiji tip igrača od Marka Veličkovića, te da kao bonus igrači neće biti međusobna konkurencija.

"Oni su drugi tip igrača, Veličković je ofanzivni vezni, a Mladenović je radilica, koji ne prestaje da trči, ima odličnu motoriku, i igra u oba smera i kako vreme bude odmicalo, sigurni smo da će postati pravi igrač", istakao je Jovanović.

Jovanović je najavio još pojačanja do kraja prelaznog roka.

"Blizu smo potpisa sa jednim napadačem, preostala je još papirologija između klubova. Mislim da će nam se pridružiti sutra ili prekosutra, pošto ima obaveze sa svojom reprezentacijom. Takođe, pregovaramo sa još jednim ofanzivnim igračem i mislim da ćemo zatvoriti prelazni rok sa dva pojačanja", rekao je Jovanović.

On je za kraj potvrdio i da će Nemanja Krtolica ostati trener prve ekipe.

"Imamo potpuno poverenje u njega, dugo je u klubu i mislimo da je zaslužio ovu šansu. Na njemu je da, uz našu pomoć, da ostvarimo ciljeve sa njim", zaključio je Jovanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke