"Bonus" Điga razbija reprezentativni štoperski par, Mimović ispred trećeg Piksijevog aduta?

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 08.07.2024.
21:15
Izvor: Sportske.net

Momak sa srpskim pasošem se ozbiljno nametnuo.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde odbranili su trofej na pripremnom turniru u Sankt Peterburgu.

Srpski šampion je najpre slavio protiv Sočija sa 2:0, a danas savladao i prvaka Rusije Zenit posle preokreta rezultatom 2:1.

Bila je to još jedna svojevrsna audicija trenera Vladana Milojevića pred početak sezone, a posebno su u fokusu bili mladi fudbaleri, jer bi od naredne sezone u Super ligi Srbije trebalo da bude uvedeno pravilo da će svaka ekipa na terenu morati da ima dvojicu igrača rođenih posle 1. januara 2002. godine, a da pritom imaju srpski pasoš.

Takvih je večeras u crveno-belom dresu bilo trojica. Novajlija Lazar Jovanović na poziciji desnog krilo, desni bek Ognjen Mimović i štoper Naser Điga.

Ubedljivo najbolji utisak ostavio je momak iz Burkine Faso kome je Zvezda uspela najpre da izdejstvuje pasoš Srbije, a onda i da ga otkupi od Bazela za 2.000.000 evra.

Pisalo se da Đigu navodno želi londonski Arsenal, a ta vest primljena je sa određenom dozom podsmeha u našoj fudbalskoj javnosti, ipak, posle Điginih partija protiv Sočija i posebno Zenita, to i ne deluje toliko neozbiljno.

Komandovao je stemani štoper koji je imao svoje "žute minute" prošle sezone odbranom crveno-belih i nije imao nijedan vidljiv propust u tandemu sa rerpezentativcem Srbije Nemanjom Stojićem koji baš i nije blistao.

Nominalnog kapitena Uroša Spajića nije bilo u timu, jer se još uvek nije priključio ekipi posle učešća na Evropskom prvenstvu, a kada se iskusni štoper vrati biće izuzetno zanimljivo videti da li će Điga uspeti da razdvoji dvojicu srpskih reprezentativaca Stojića i Spajića čije je partnerstvo delovalo kao zagarantovano.

Pored Đige, sveukupno dobar utisak ostavio je i desni bek Ognjen Mimović, koji je posle grešaka i "lutanja" u prvom poluvremenu zaigrao "kao mator" u nastavku i pokazao da je slabost bila samo trenutna, te se nametnuo kao drugi "bonus" u Super ligi Srbije, iako će mu konkurencija biti još jedan reprezentativac Srbije Srđan Mijailović.

Mijailović je dugo bio klasičan zadnji vezni, ali je od prošle sezone premešten na desnog beka, što mu je donelo mesto starter u Crvenoj zvezdi, a onda i poziv u reprezentaciju za koju je odigrao poslednji meč na Evropskom prvenstvu protiv Danske i bio sasvim solidan.

Ipak, na "Marakani" planiraju da Mijailovića vrte u centralu i otvore mesto mladom Mimoviću koji bi mogao biti nova "zlatna koka" kluba sa "Marakane" i klasičan desni bek za kojim toliko žudi srpski fudbal.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Toma..
Monday, 08.07.2024
21:28

Ovaj dobije pasos za godinu dana a Ljudi sa Kosova cekaju i nemogu dobiti pasos ako nisu prijavljeni u Srbiji..