Bonus kao najveća Zvezdina enigma, ko će na megdan Partizanu?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 06.03.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Vladan Milojević se suočava sa nekoliko problema u selekciji tima.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda u dobrom raspoloženju čeka 172. po redu Večiti derbi i veliki okršaj sa Partizanom u okviru 24. kola Super lige Srbije.

Otkako se Vladan Milojević vratio na klupu “crveno-belih”, tim sa stadiona Rajko Mitić naređao je sve same pobede u drugom delu sezone, a osim prve utakmice protiv Voždovca, naredna tri trijumfa delovala su prilično ubedljivo. Naročito ako imamo u vidu da je Zvezda sa uspehom okončala teška gostovanja u Novom Pazaru i Bačkoj Topoli.

Ipak, derbi će biti jedna potpuna drugačija dimenzija izazova jer bi se aktuelni šampion Srbije eventualnom pobedom popeo na čelo tabele, pa navijače s razlogom interesuje za koga će se Milojević odlučiti kada je reč o startnih 11 koji će istrčati na teren 9. marta od 17 časova protiv Partizana.

Na golu nema dileme da je Omri Glazer prvi izbor srpskog trenera, a ispred njega će delovati četvorica fudbalera. Uigrani štoperski tandem Aleksandar Dragović - Uroš Spajić imao je određenih problema s povredama, ali prema poslednjim najavama biće spremni za Večiti derbi. Ulogu desnog beka zauzeće Srđan Mijailović u odsustvu povređenog Koste Nedeljkovića, dok će po levom boku delovati Milan Rodić.

Upravo će izostanak Nedeljkovića, ali i povređenog Vladimira Lučića verovatno usloviti da ulogu bonus igrača na ovom meču dobije reprezentativac Novog Zelanda Marko Stamenić koji od dolaska Milojevića nije imao značajniju rolu u timu. Kako se radi o igraču zavidnog iskustva, a već je i igrao Večiti derbi, trebalo bi da predstavlja logično rešenje.

Ukoliko Stamenić zaista dobije priliku od prvog minuta, uz njega će delovati In-Beom Hvang koji je pokazao odličnu formu pošto je drugi deo sezone započeo sa dva gola. To bi praktično značilo da će preporođeni Gelor Kanga dobiti mogućnost da igra na poziciji iza napadača, nešto što je sa uspehom činio i protiv Čukaričkog.

Izostanak Lučića mogao bi da pomeri Mirka Ivanića na levu stranu, dok je desna rezervisana za Osmana Bukarija koji će svojom brzinom tražiti prostor iza leđa Partizanove odbrane. U napadu će najveća opasnost po Partizan biti Šerif Endiaje koji deluje neprepoznatljivo dobro u odnosu na prvi deo sezone. Senegalac igra s velikim samopouzdanjem, već dva puta se upisao među strelce u nastavku sezone, pa će započeti i Večiti derbi.

Vladan Milojević i na klupi ima kvalitetna rešenja koja bi mogla da promene tok utakmice u Zvezdinu korist. Žan-Filip Kraso je posle Kupa afričkih nacija ipak u drugom planu, što ne umanjuje njegov kvalitet, dok će Piter Olajinka biti "žrtva" pravila o bonusima jer bi gotovo sigurno zauzeo mesto Vladimira Lučića. Ne treba zaboraviti ni Aleksandra Kataija koji u drugom delu sezone nije upisao nijedan minut zbog povrede, ali sa iskustvom rešavanja derbija, nema dileme da će navijači željno iščekivati ulazak "Magika" na teren od čega zavisi u kojoj meri je fizički spreman.

Ovako bi trebalo da izgleda tim Crvene zvezde protiv Partizana:

Glazer - Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić - Stamenić, Hvang, Bukari, Kanga, Ivanić - Endiaje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke