Borba za titulu - Partizanu na proleće treba perfektan učinak i neki novi Voždovac!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.12.2017.
19:00
Izvor: Sportske.net

"Večitim" derbijem koji je odigran u okviru 22. kola Super lige spuštena je zavesa na jesenji deo sezone. Šta nas čeka na proleće i imali li Partizan šanse da se vrati u šampionsku trku?

Epa/Andrej Cukic
Epa/Andrej Cukic

Povezane vesti

Međusobnim susretom koji su aktuelni šampion Srbije i lider na tabeli Super lige odigrali u okviru 22. kola domaćeg šampionata spuštena je zavesa na jesenji deo fudbalske sezone.

Derbi u Humskoj nije promenio ništa jer je Zvezda odolela na najtežem gostovanju i sačuvala devet bodova prednosti u odnosu na Partizan.

Jedno od najčešće postavljanih pitanja fudbalerima Partizana nakon remija u 156. "večitom" derbiju bilo je vezano za šanse crno-belih da na proleće nadoknade zaostatak i vrate se u šampionsku trku.

Ako uzmemo u obzir da će do kraja ligaškog dela sezone biti odigrano još osam kola, a da nakon toga sledi podela bodova, reklo bi se da "Delije" još uvek nemaju šta da slave, pogotovu ako se prisetimo šta se izdešavalo prošle sezone.

Partizan može da žali što je propustio priliku da pobedom u 156. "večitom" derbiju smanji zaostatak na šest bodova, jer bi u tom slučaju, ukoliko bi do kraja ligaškog dela razlika bila ista, Crvena zvezda imala samo tri boda prednosti, uz podsećanje da nas na proleće čeka još jedan međusobni okršaj "večitih".

Kakav je raspored Crvene zvezde i Partizana do kraja ligaškog dela i gde bi "večiti" mogli da se okliznu pre nego što bodovi budu prepolovljeni?

Crvena zvezda do kraja ligaškog dela:
* Javor Matis (D)
* Spartak ŽK (G)
* Voždovac (D)
* Vojvodina (G)
* Napredak (D)
* Mačva (G)
* Mladost (G)
* Zemun (D)

Partizan do kraja ligaškog dela:
* Mladost (G)
* Zemun (D)
* Radnički Niš (G)
* Rad (D)
* Čukarički (G)
* Radnik (D)
* OFK Bačka (G)
* Borac (D)

(D) - Domaćin, (G) - Gost;

Obe ekipe odigraće još četiri utakmice na gostujućem terenu i tri kod kuće, a utisak je da nešto lakši raspored ima Partizan, iako ćemo tek nakon pauze znati u kakvim će sastavima protivnici "večitih" igrati na proleće.

Nakon što ligaški deo šampionata bude kompletiran uslediće deljenje bodova kod kojeg se cifre zaokružuju na onu gornju ukoliko ne daju okrugli broj. Tako bi u slučaju da Zvezda zadrži 9 bodova prednosti Partizan pred plej-of imao 5 bodova zaostatka jer Zvezda trenutno ima 57 bodova a crno-beli 48.

Pravilnik kaže da se u slučaju da dva kluba na kraju plej-ofa ili plej-auta imaju isti broj bodova favorizuje onaj koji je bio bolje rangiran u ligaškom delu, a to će po svoj prilici biti Crvena zvezda.

Tako Partizanu ni eventualni trijumf u trećem ovosezonskom "večitom" derbiju ne bi doneo ništa jer bi Crvena zvezda imala još dva boda viška i kredit da upiše još jedan remi a da ne izgubi titulu.

Partizan titula
Foto: Beta/Branislav Božić/Ev

Kada se podvuče crta lako je zaključiti da šampionska trka nije gotova, da Partizan još uvek ima šanse, pogotovu ukoliko do kraja ligaškog dela prvenstva smanji zaostatak, ali nam praksa govori da to neće biti lako i da Zvezda ima veliku prednost i iskustvo od prethodne sezone kada je već bila viđena na tronu a izgubila titulu.

U plej-ofu i plej-autu biće odigrano sedam kola po jednokružnom sistemu i unapred određenim rasporedom domaćinstava i gostovanja na osnovu ostvarenog plasmana na tabeli.

Prolećni deo sezone u Super ligi startuje 17. februara ali će Partizan i Crvena zvezda pre prvih prvenstvenih utakmica odigrati prve mečeve šesnaestine finala Lige Evrope sa Viktorijom Plzenj i moskovskim CSKA.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sloba80
Friday, 15.12.2017
09:20

Slazem se potpuno ova prednost u bodovima ne mora nista da znaci,ako na primer zvezda odigra lose prolece...

avatar
Pipo Inzagi
Friday, 15.12.2017
07:42

Taj perfektan učinak obezbediće kokeza još samo da nađu neki Voždovac tj.da Zvezda dozvoli neki takav poraz...

avatar
DR DRE
Friday, 15.12.2017
14:58

Sudije da dozvole, ne vi...

avatar
LoleRava
Thursday, 14.12.2017
22:47

Ne postoji logika kojom ce oni ove sezone uzeti titulu,mogu samo da se nadaju,ne desava se sezona kao prosla svake godine.Jednostavno jaci smo ove sezone!

avatar
Nedeljko Panic
Friday, 15.12.2017
16:29

U cemu ste jaci, u nepravednom sudjenju koje je ostetilo ne samo PARTIZAN vec vise klubova, kako bi vam se pomoglo da napravite toliku razliku koju sad imate. Vi necete da vidite da se vama obilato pomoglo na par utakmica, gde su vam dosudjivani penali i crveni kartoni protivnickim igracima do 10- og minuta utakmice. Kad bi to mogli da vidite, i vasi komentari bi bili drugaciji. Pokusajte biti objektivniji bez obzira na navijacku opredeljenost. Objektivnost je odlika svakog pojedinca, kakv je covek i licnost uopste.

avatar
LoleRava
Friday, 15.12.2017
17:23

Da si ti prvi ovjektivan i da polazis od sebe i svog tima prvo onda bi mogli da pricamo,a o meni nemoj da sudis kad me ne znas,za razliku od tebe ja barem priznam sta jeste a sta nije,dok kod vas to ne postoji,vama su uvek drugi krivi i nama sudije pomazu a vama ne je l da?Pa vama su sudije vise pomogle nego nama u ovoj polusezoni,razlika bi bila jos veca,o cemu ti pricas?Jos mi kazes u cemu ste jaci,u skoro svakoj liniji tima smo jaci,u duzoj klupi,u svemu.Mislim da je iluzorno da ti govoris o objektivnosti,licnosti i ko je kakva osoba,posto ti nisi na nekom zavidnom nivou kad je to i pitanju,ali brze bolje si stigao da osudis druge.

avatar
MOE28
Thursday, 14.12.2017
20:42

A cekaj, ko garantuje da ce Zvezda imati perfektan ucinak pa da ce Partizan to morati da juri? Sta ako uloge budu obrnute pa Zvezda odigra do kraja sezone ovako kako je Partizan do zime odigrao?!

avatar
Thursday, 14.12.2017
20:27

Gde se igra treci derbi?