Bošković pred derbi: "Zvezda mnogo dominantnija!"

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 18.04.2024.
16:00
Izvor: Sportske.net

Bivši igrač crveno-belih ne sumnja u svoje naslednike.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu od 18 sati na "Marakani" dočekuju Partizan u 173. "večitom" derbiju.

Pred najveću utakmicu u domaćem fudbalu govorio je nekadašnji as crveno-belih Branko Bošković koji se prisetio 120. "večitog derbija" odigranog 20. aprila 2003. godine, kada je Zvezda slavila sa 2:0, a on postigao pogodak.

"Uvek je lepo prisetiti se nekih utakmica koje zauvek ostaju u srcu, kako nama igračima, tako i svima kojima je Zvezda u srcu. Nismo bili sjajni te sezone, rival je imao bodovnu prednost, ali smo odlučili da pokažemo koliko možemo i da se na neki način odužimo navijačima koji su nas podržavali tokom čitave sezone. Neverovatno je da se sećam i dalje cele akcije i kako je Bogavac predriblao Vesta, te asistirao meni za pogodak. Izuzetan je osećaj postići gol u derbiju, a pogotovo na našem stadionu, jer u to momentu znaš da si 50 hiljada ljudi učinio srećnim. Bili smo apsolutno dominantniji na tom susretu", rekao je Bošković za klupski sajt crveno-belih.

Sada je Zvezda dominanta u šampionatu i u derbi ulazi sa sedam bodova više u odnosu na "večitog" rivala, a Bošković veruje da će crveno-beli pokazati da su bolji od Partizana.

"Ruku na srce, mislim da smo mnogo kvalitetnija ekipa ove sezone. Očekujem pozitivan rezultat u obe utakmice, igramo odlično u drugom delu sezone i mislim da smo i na prošlom derbiju na Marakani zaslužili da pobedimo. Bili smo bolji rival, ali to je fudbal. Uvek sam tu za moj voljeni klub, i nadam se da ćemo na kraju sezone slaviti svi zajedno", zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke