Božinov zna ko je pravi izbor za selektora Srbije, sa njim bi ''Orlovi'' mogli i u četvrtfinale?!

Autor: Darko Mitrović
subota 11.11.2017.
22:06
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Bugarin iskren i otvoren, kao i uvek. Nema dilemu ko bi trebalo da preuzme naš nacionalni tim.

Screenshot/Instagram/valeribojinov86
Screenshot/Instagram/valeribojinov86

Povezane vesti

Od odlaska Slavoljuba Muslina i dalje vlada neizvesnost u vezi sa imenom njegovog naslednika.

Za sada, funkciju selektora obavlja Mladen Krstajić kao privremeno rešenje, ali svi nestrpljivo iščekujemo konačnu odluku čelnika Fudbalskog saveza Srbije.

Prethodnih dana nekoliko imena se pominjalo na temu potencijalnih kandidata, poput Dragana Stojkovića Piksija, Veljka Paunovića, Aleksandra Stanojevića..., a svoj stav o izboru novog selektora reprezentacije Srbije izneo je i bivši napadač Partizana Valeri Božinov.

On je u izjavi za ''Alo'', naglasio da je Dragan Stojković najbolje moguće rešenje u ovom trenutku, iako se popularni Piksi već odlučio da nastavi započeti posao u kineskom Gvangžuu R&F, sa kojim je pre nekoliko dana potpisao novi ugovor.

''Uveren sam da Srbija u ovom trenutku ne može da dobije boljeg selektora od Dragana Stojkovića. Bio je vrhunski igrač, takav je bio i kao direktor i predsednik, a sada je vrhunski trener. Vaša zemlja ima vanserijske igrače i on bi sigurno postigao fantastičan rezultat na Svetskom prvenstvu'', istakao je Božinov.

Tridesetjednogodišnji Bugarin je potom precizirao svoju prognozu učinka ''Orlova'' na Mundijalu, u slučaju da ih preuzme Stojković.

''Ekipa je odlična i sve što vam treba je Piksi. S njim kao selektorom sigurno biste prošli grupnu fazu, koga god da dobijete za rivala u prvoj fazi takmičenja. Možda čak stignete i do četvrtfinala'', smatra Božinov.

Podsetimo, Božinov i Stojković su se tokom proleća upoznali u Kini, tokom kratkotrajne epizode bugarskog napadača u kineskom drugoligašu Meižuu.

Opširnije o tome čitajte u prilogu.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MARCO NICO
Saturday, 11.11.2017
23:08

Glupost, Piksi nije vrhunski trener i to i Bozinov vrlo dobro zna. Ako mu to nije dovoljno, treba da zna da mi gotovo i da nemamo vrhunskih trenera...

avatar
magister
Sunday, 12.11.2017
03:25

Vrhunski trener je bio - Radomir Antić, pre njega - Vujadin Boškov i Miljan Miljanić, pa i Ljupko Petrović i Stjepan Bobek. Sad su najbliži nekakvom statusu veoma dobrih trenera Jokanović, Siniša, Piksi, Đukić, Muslin i verovatno Nikolić i Tumba. Možda će to postati i Paunović, Stanojević, Lalatović i ovaj Zvezdin Milojević.

avatar
NikkiCFC
Sunday, 12.11.2017
16:41

Jokan najbolji. Uveo Votford u PL. Uveo Makabi u LS.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Sunday, 12.11.2017
13:45

Mladinic, Ciric, Brocic, Kaloperovic, Ivic, Veselinovic, Zec, Milutinovic, Osim, Bajevic...

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Sunday, 12.11.2017
13:32

Mihajlovic nije blizu veoma dobrog trenera, isto to vazi i za Djukica...

avatar
Man.United99
Sunday, 12.11.2017
10:27

Ne tvrdim da je vrhunski ali da je jedan od dva-tri najbolja nasa trenera to je sigurno. Uostalom po novom ugovoru ima 14 mil. Eura po sezoni