BRAVO! Srbija veoma blizu cilja, evo šta je potrebno za dva učesnika u Ligi šampiona!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 27.08.2021.
00:16
Izvor: Sportske.net

Veoma dobar rezultat Crvene zvezde i Partizana.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Srbija postaje favorit za dva učesnika u Ligi šampiona. 

Naši timovi, makar oni preostali u Evropi, su sinoć ostvarili sjajne rezultate, pa smo sa još dve pobede popravili koeficijent za sezonu 2022/23. 

Ukupno 3,000 bodova do sada smo osvojili u ovoj sezoni, retke su države sa više, a ono što je najbitnije, držimo suvereno 12. mesto sada sa 26,875 bodova gledajući poslednjih pet sezona. 

Partizan je pobedom protiv Santa Klare uspeo da stigne do novih šest utakmica u Evropi i to u Ligi konferencija, dok će Crvena zvezda nakon veoma ubedljivih 6:1 iz dve utakmice protiv rumunskog šampiona Kluža stigla do šest utakmica u Ligi Evrope i novih prilika za osvajanje bodova koji su bitni za naš koeficijent. 

I dalje smo ispred Belgije koja je u nedelji u kojoj smo imala pet predstavnika u Evropi, ali su ostali bez jednog. Ipak, i pored toga su favoriti da nas preteknu i nekako deluje da će sigurno imati dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona. 

Ostali?

Švajcarci su 14. na listi, oni su ostali sa samo dva učesnika u evropskim takmičenjima (Jang Bojs i Bazel koji je imao sreće posle penala sa Hamarbijem), ali imaju veliki zaostatak za Srbijom od 1,200 bodova. 

Hrvati su na poziciji broj 15. koja je poslednja koja vodi do dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona i imaju razloga za strepnju. Praktično nam više ne dišu za vratom, Rijeka je danas izgubila i ispala od PAOK-a, Grci su nam učinili uslugu i Hrvati su ostali samo sa Dinamom u Evropi, a napomenimo i to da na "Maksimiru" ne cvetaju ruže na startu ove sezone, Šerif je možda najbolji dokaz. 

Sledi Kipar sa dva učesnika, oba u Ligi konferencije gde su smešteni u četvrti šešir i praktično su predviđeni za ispadanje. Turci su iza sa tri učesnika, kao i Česi sa takođe tri učesnika u Evropi i možda od njih preti opasnost, ali njihove pobede vrede manje od naših jer su imali pet učesnika u Evropi i jedni i drugi, dok smo mi imali četiri. 

Evo i trenutne situacije: 

11. Ukrajina 30,200 (3)
12. Srbija 26,875 (2)
13. Belgija 26,200 (4)
14. Švajcarska 25,675 (2)
15. Hrvatska 24,400 (1)
----------------
16. Kipar 24,125 (2)
17. Turska 23,100 (3)
18. Češka 23,000 (3)
19. Švedska 22,625 (1)

* u zagradi je broj preostalih timova u Evropi

Očigledno, šanse nam iz nedelje u nedelju rastu, a šta je potrebno da osiguramo ostvarenje cilja? Sa prolećem u Evropi i za jedan i drugi tim definitivno bismo bili na kraju sezone među 15, ali jasno je i da su nam velike šanse i ako se jedan od dva naša najveća kluba nakon zime nađe u Evropi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke