Bravo Srbijo, sada najvažnija utakmica kvalifikacija!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 30.03.2021.
12:30
Izvor: Sportske.net

Posle Azera bi sve moglo da bude mnogo jasnije!

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Priznaćete, većina nije verovala da Srbija može da igra ovako. Ono što smo videli u drugom poluvremenu su verovatno najboljih pola sata u ovoj deceniji, možda i veku, ako uzmemo u obzir kvalitet protivnika. I to što nas je Holanđanin na kraju častio, pa, znate šta, mnogo puta smo bili na pogrešnoj strani štapa, pa kukumavke nisu pomogle.

Dakle, Srbija ima četiri boda i to je sjajno, ali ostaje ista priča kao i pred duel sa Ronaldom i njegovim nacionalnim timom. Ozbiljne ekipe ne moraju da pobede Portugal, ali Azerbejdžan moraju.

Svakako da je poraz Republike Irske od Luksemburga neočekivan, ali potvrđuje našu tezu da su Irci prosečan tim. Srbija je sada u sjajnom situaciji, kada pogledate raspored, ako dobijemo Azerbejdžan, jasno je da ćemo cementirati deobu prvog mesta sa Portugalcima.

To je više nego što smo smeli i da pomislimo, ali i ogromna obaveza, ne zbog porasta apetita navijača, na to PIksi i igrači ne treba da obraćaju pažnju, već zbog njih samih.

Kakav je raspored?

Ako dobijemo Azere u Baku, a Portugal savlada prema očekivanju Luksemburžane, bićemo veoma blizu baraža, ali i imati šansu da šokiramo velikog favorita grupe.

Nakon ovih martovskih iskušenja, sledi pauza do sledeće sezone, pola godine, pa nastavak i odluka. Dočekaćemo Luksemburg i gostovati u Dablinu, do tada Republika Irska otpada jer će morati da pre nas gostuje u Lisabonu. Zatim gostovanje Luksemburgu i dočekujemo Azere, to su timovi od kojih smo bolji, mada, i timovi protiv kojih umemo da se sapletemo. Nije nerealno da oba tima osvoje sve bodove do kraja i onda u Lisabonu reše ko ide direktno ko će morati da traži šansu u baražu. Samo to je daleko, kako rekosmo, za nas je ključ utakmica u Azerbejdžanu, ako pobedimo, mi već možemo da vidimo drugo mesto.

Nije ovo nikakvo loženje, već realna analiza u odnosu na ono što smo videli. I Dragan Stojković to veoma dobro zna, jer je odmah nakon meča sa Portugalom bio jasan, ne smemo da, iako ćemo biti oslabljeni bez trojice igrača dozvolimo neka ranija razočaranja, da primimo neki glup gol na Olimpijskom Stadionu u Bakuu i jurimo rezultat. Nema Milenkovića, moguće da se vraćamo na 4-4-2, sa novim rekorderom Mitrovićem, i verovatno Vlahovićem. Nije da nećemo biti umorni, ali u ovakvim situacijama, posle sjajnog drugog poluvremena i dobrog starta, euforija vas diže, taćnije dobra atmosfera i adrenalin će svakako biti velika injekcija samopouzdanja.

To nam je bilo potrebno na startu kvalifikacija, dobili smo, četiri boda su sjajna uvertira. 

Pripremili smo vam, kao i obično kad Srbija igra specijal, možete da podržite naše, pa da se i radujemo, ali i da probate da napravite scenario koji će biti profitabilan na kladionici.

Čekajući dobre vesti sa Kavkaza...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke