Bravo za Rišaira, Zvezdin preokret u nadoknadi vremena!

Autor: Darko Mitrović
petak 24.06.2022.
20:58
Izvor: Sportske.net

Rišairo Živković najavljuje mnogo bolju sezonu.

Screenshot/YouTube/Zvezda TV
Screenshot/YouTube/Zvezda TV

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su večeras prvu utakmicu na pripremamna u Sloveniji. Oni su na stadionu u ''Stožicama'' posle preokreta savladali ekipu Brava rezultatom 2:1, posle preokreta u drugom poluvremenu.

Zvezda je od starta počela da vrši pritisak na polovini rivala, Ohi je imao dve odlične prilike, kada se istakao golman Orbanić, ali u 14. minutu zatresla se mreža Zvezdinog golmana Popovića.

Lopta je posle centrašuta sa desne strane pogodila u ruku levog beka Crvene zvezde Milana Rodića i arbitar je pokazao na belu tačku. Precizan izvođač jedanaesterca bio je Kramarić koji je tako doveo Bravo u vođstvo od 1:0.

Zvezda je i dalje imala inicijativu, bilo je još par izglednijih pokušaja, ali je slovenački tim uspeo da na poluvreme ode uz minimalnu rezultatsku prednost.

Zanimljivo, pred početak drugog poluvremena isključen je trener Crvene zvezde Dejan Stanković zbog protesta, pa je ostatak meča pratio sa tribine.

Ono što su navijači Crvene zvezde nestrpljivo čekali bio je ulazak u igru novog pojačanja Kingsa Kangve, koji je dobio priliku od početka drugog dela igre i već u 54. minutu se istakao osvojenom loptom i odličnim udarcem sa preko 20 metara, kada je zamalo bio neprecizan.

I tek što je ušao u igru, Rišairo Živković je postigao evrogol za izjednačenje! Zvezdin napadač je prihvatio loptu na dvadesetak metara od gola, iskosa sa leve strane, a onda na najbolji način iskoristio slobodan prostor i prelepom parabolom lobovao golmana i poslao loptu u suprotni ugao - 1:1.

Nastavila je Zvezda da napada, iako je na terenu bio gotovo potpuno izmenjen tim u poslednjih pola sata, ali inicijativa se na kraju isplatila.

Rišairo Živković je u nadoknadi vremena posle odlične saradnje sa Pavkovim još jednom zatresao mrežu i doneo Zvezdi zasluženu pobedu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke