''Brđani'' dali pet golova u Subotici, priznata im tri, dovoljno za nova tri boda

Autor: Darko Mitrović
subota 30.09.2023.
18:59
Izvor: Sportske.net

Čukarički u sve boljoj formi.

EPA-EFE/Tibor Illyes
EPA-EFE/Tibor Illyes

Povezane vesti

U utakmici desetog kola Superlige Srbije, Čukarički je večeras kao gost savladao ekipu Spartaka u Subotici sa 3:0.

''Brđani'' su poveli već u 13. minutu meča lepim golom Luke Adžića iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane. Spartak je osam minuta kasnije imao veliku priliku preko Juga Stanojeva, nije je iskoristio, a ostatak meča je u potpunosti pripao gostima sa Banovog brda.

U 25. minutu Adžić je sa leve strane asistirao Miladinoviću za vođstvo od 2:0, a ubrzo je gostima gostima poništen treći gol preko Ivanovića zbog faula u začetku napada koji je napravio Ognjen Vranješ.

U nastavku, sličan odnos snaga na terenu.

U 72. minutu Spartak je ostao sa igračem manje na terenu, jer je kapitenu Dejanu Kerkezu pokazan direktan crveni karton zbog oštrog starta s leđa nad Igorom Miladinovićem.

Samo minut kasnije, mreža Subotičana se ponovo zatresla, ali rezultat se nije promenio. Bio je to drugi poništeni gol za Čukarički na ovom meču, sada zbog ofsajda u kom se našao Đorđe Ivanović, pre nego što je mladi Cvetković pogodio mrežu.

Ali, već u 76. minutu golman Vulić je pobnovo savladan i ovoga puta ništa nije bilo sporno. Đorđe Ivanović je istrčao kontru, ušao u kazneni prostor i iskosa sa desne strane savladao golmana Spartaka za nedostižnih i konačnih 0:3.

Čukarički sada ima 15 bodova na četvrtom mestu na tabeli, a Spartak je ostao na osmoj poziciji sa tri boda manje. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke