''Brđani'' šokirali Vojvodinu u Novom Sadu i poslali je tek na šesto mesto!

Autor: Darko Mitrović
sreda 08.05.2024.
20:01
Izvor: Sportske.net

Veoma važna pobeda Čukaričkog u trci za plasman na evropsku scenu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Posle velike pobede i dominacije nad Partizanom u Humskoj, pre toga i remija sa Zvezdom na Marakani, očekivalo se da ekipa Vojvodine i večeras potvrdi odličnu formu, ali umesto toga je večeras na svom terenu pred polupraznim tribinama poražena od Čukaričkog rezultatom 2:3.

Tim porazom Novosađani su pali tek na šesto mesto na tabeli, sa pet bodova manje od Radničkog 1923 i tri od večerašnjeg rivala.

Problemi za Vojvodinu počeli su već posle deset minuta igre kada je Đorđe Ivanović protutnjao po levoj strani, pa ubacio loptu u kazneni prostor za Bojicu Nikčevića koji nije zahvatio loptu kako je želeo, ali ona se od njega praktično odbila u mrežu golmana Carevića - 0:1.

Snažni Đorđe Ivanović je pravio mnogo problema odbrani Novosađana, a svoju odličnu partiju je krunisao i golom pred kraj prvog poluvremena posle saradnje sa Cvetkovićem, brzog prodora i preciznog udarca iskosa sa leve strane - 0:2.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, trener Vojvodine Božidar Bandović je u poluvremenu izvršio dvostruku izmenu - na teren je poslao Radulovića i Giorbelidzea umesto Kempbela i Mateusa, ali ti potezi nisu doneli željeni efekat.

Želeli su domaći što pre da uhvate rezultatski priključak, ali umesto toga mladi Igor Miladinović je u 59. minutu praktično zapečatio pobedu ''brđana'' - 0:3.

Kakvu-takvu nadu Vojvodini vratio je kapiten Zukić lepim golom u 79. minutu kada je iskosa sa leve strane, sa oko 13 metara poslao loptu u suprotni ugao i pogodio ''malu mrežu'' za 1:3.

Pokušavali su domaći u preostalih petnaestak minuta sa nadoknadom vremena da vrate rezultatsku neizvesnost, ali tek u petom minutu nadoknade je Aleksa Vukanović posle odličnog centaršuta Radulovića sa desne strane, udarcem glavom savladao golmana Samurovića - 2:3.

Nepun minut se još igrao posle toga, pa nije bilo vremena da Vojvodina eventualno stigle bar do boda.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke