Bruka srpskog fudbala u Engleskoj - Poraz "orlića" za anale

Autor: Sportske Net
četvrtak 12.10.2023.
22:49
Izvor: Sportske.net

Potpuna dominacije Engleske u Notingemu.

FSS
FSS

Povezane vesti

Fudbaleri Srbije poraženi su od Engleske 9:1 u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za fudbalere do 21 godine. 

Hrabro je krenuo naš tim, poveo golom Lučića, pa stao pred kraj prvog poluvremena, a u drugom nastavio da tone. 

Engleska je bila mnogo konstantnija i ubedljivija na terenu, međutim jedan jedini pogodak u okvir gola "orlićima" je bio dovoljan za pogodak i vodstvo, koje ipak nije dugo potrajalo, pošto su Englezi za nepunih pet minuta preokrenuli rezultat.

Strelac za Srbiju bio je Vladimir Lučić u 27. minutu utakmice. Posle duplog pasa sa Vasićem, usledio je snažan udarac sa desetak metara fudbalera Crvene zvezde u rašlje za 0:1.

U međuvremenu, Englezi su ređali svoje šanse. U petom minutu meča Kresvel je pobegao je Lazetiću, ali je promašio ceo gol. 

Veljko Ilić je bio odličan sve do samog finiša meča. Čuvar mreže TSC-a sa svega par metara posle udarca Filogena sjajno je sačuvao mrežu u 17. minutu.

U 36. minutu Veljko Ilić je ponovo fantastično intervenisao, izašao ispred i uhvatio loptu Delapa. 

Međutim, posle odličnih intervencija, Ilić je pokvario lošim potezom minut kasnije, pošto je umesto svom igraču, loptu poslao u noge protivnika, a Filodžen potom rutinski završio napad.

U 41. minutu Engleska stiže do preokreta, raspala se odbrana Srbije, Ilić je odbranio, ali odbitak je pokupio Filodžen, koji je dodao do Delapa za 2:1. 

Ni tu nije bilo kraja, Englezi stižu do trećeg gola u režiji Eliota u šestom minutu nadoknade. 

U nastavku, Englezi su nastavili gde su stali. Nizali su se golovi kao na traci u drugom poluvremenu. 

Madueke je eliminisao sve šanse "orlićima". Krilni napadač Čelsija je u solo prodoru stigao do gola i prizmenim udarcem pogodio mrežu u 53. minutu za 4:1.

Peti gol ponovo je postigao Madueke samo šest minuta kasnije. Luis je iza leđa ostavio loptu Maduekeu, koji je ponovo pogodio. 

Odbrana Srbije nije nalazila nikakvo rešenje za napad Engleza. Filogen je pogodio prazan gol, pošto su trojica defanzivaca Srbije ispala, a Filogen zajedno sa asistentom Delapom izašao na golmana Ilića.

Ni tu nije bilo kraja. Primila je Srbija i sedmi gol, potpuno indisponirani "orlići" izgubili su svaku nadu. Prvo je grešku napravio Ilić, a potom u nameri da izbaci loptu iz šesnaesterca Ergelaš pogađa Subotića od kog se lopta odbija do gola Srbije. 

Potpuna katastrofa srpskog tima. Primiljen je i osmi pogodak, a strelac je bio fudbaler Norića Džonatan Rou na asistenciju Eliota. 

Ozbiljno se obrukala Srbija, u nadoknadi je primila i deveti gol, a strelac je bio Eliot. 

Engleska je prva u grupi F sa šest bodova, dok je Srbija četvrta sa tri. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke