Budi se Vojvodina, nova pobeda, Seri sve bolji!

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.03.2024.
21:58
Izvor: Sportske.net

Posle ''tesne'' pobede nad Voždovcem, Vojvodina večeras imala nešto lakši posao protiv IMT-a.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

U poslednjoj večerašnjoj utakmici 25. kola Superlige Srbije, Vojvodina je kao gost večeras savladala ekipu IMT-a sa 3:1.

Ovom pobedom Novosađani su se izdvojili na šestom mestu na tabeli sa 37 bodova, a IMT je ostao na trinaestoj poziciji sa 24 osvojena boda.

Posle samo deset minuta igre Vojvodina je povela autogolom Zarije Lambulića, a do kraja poluvremena mreža domaćih se još dva puta zatresla, ali ta dva gola gostiju nisu priznata posle provere u VAR sobi.

Prvo je Vukanović pogodio u 21. minutu, ali je tom pogotku prethodio ofsajd, baš kao i u 42. minutu kada Seriju nije priznat pogodak.

IMT je zaigrao bolje od početka drugog poluvremena i izgledalo je da su domaći blizu izjednačenja.

Međutim, nisu iskoristili par obećavajućih situacija, a kazna je usledila u 59. minutu kada je Vojvodina izvela odličnu kontru, na kraju Radulović asistira Seriju koji je izbegao ofsajd-zamku, ušao u kazneni prostor i iskosa sa leve strane savladao golmana Vukliša - 0:2.

Kada je IMT u 72. minutu ostao sa igračem manje na terenu zbog isključenja Rogića, izgledalo je da će Vojvodina rutinski privesti meč kraju.

Da finiš meča ne bude dosadan, pobrinuo se najbolji strelac ''traktorista'', 18-godišnji Miloš Luković koji je u 83. minutu iskoristio veliki kiks Mateusa Indija ispred kaznenog prostora Vojvodine, osvojio je loptu i zatim savladao golmana Carevića - 1:2.

Sam finiš meča protekao je u nastojanjima domaćih da dođu do izjednačenja, a Vojvodini je poništen i treći gol u ovom meču, kada je na ulasku u nadpknadi vremena Ivanović pogodio mrežu iz ofsajda.

Ipak, minut kasnije nova kontra Novosađana, Vukanović je sa leve strane uputio loptu u kazneni prostor domaćih, gde se najbolje snašao Seri i svojim drugim golom potvrdio trijumf ''lala''.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke