Budućnost Rodića u Zvezdi, fudbaler zaintrigirao odgovorom!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 03.01.2022.
15:15
Izvor: Sportske.net, mondo

Uz Borjana njegova njegovo pitanje je goruće.

Starsportphoto ©
Starsportphoto ©

Povezane vesti

Od kad se na leto 2017. godine Milan Rodić priključio Crvenoj zvezdi važi za nezamenjivog na ovoj poziciji u višestrukom šampionu Srbije.

Iza sebe ima sezone uspeha u Evropi i domaćem šampionatu, a pitanje da li će na Topčiderskom brdu ostati i nakon leta pod posebnom je lupom javnosti.

Ugovor mu ističe na leto, a o njegovom statusu je nedavno govorio i generalni direktor Zvezdan Terzić.

Učasnik Mundijala u Rusiji 2018. godine istakao je u prazničnom intervjuu za Mondo da ponude stižu, ali da postoji razlog zašto je i dalje u Zvezdi.

Ipak, nije saglasan da je nezamenjiv na "Marakani", premda je jasno da je prvi izbor Dejana Stankovića, a prethodno i Vladana Milojevića, onda kada je u stanju da igra.

"Ne bih rekao da sam bez prave zamene odigrao celu godine! Ko god je od saigrača stao na poziciju levog beka odradio je sjajan posao. Trener Stanković ima puno poverenje u sve igrače i mislim da se to rezultatski odrazilo i ove godine. Moj primarni posao je defanziva, ali se uvek trudim da pomognem igri u oba pravca. Rezultiralo je time da budem nešto efikasniji u odnosu na prethodne sezone i da se izdvojim kao neko ko ume da zapreti posle prekida", rekao je Rodić na početku intervjua za Mondo, gde možete pročitati kompletan intervju.

Spomenuo je trojicu saigrača za koje smatra da su ga dostojno menjali kada nije bio na terenu.

"Kao što rekoh, igrali su i Eraković, Gajić i Gobeljić na levom beku i pokazali da mogu da pruže dobre partije, tako da ne smatram da nemam zamenu", istakao je bivši fudbaler OFK Boegrada i tako ostavio dilemu da li je time najavio odlazak ili samo istakao skromnost i pohvalio saigrače.

Iza njega su dva učešća u Ligi šampiona, trenutno je treći put u Ligi Evrope, sva tri je igrao proleće, dovoljno da napravi presek ko mu je bio najteži rival, kako individualno, tako i kolektivno.

"Baš mi je teško da se odlučim za jednog, s obzirom na to da sam igrao protiv Salaha, Nejmara, Manea, Insinjea, Levandovskog. Ali, neka bude Nejmar", rekao je Rodić, a kada je reč o ekipi to je bez dileme Bajern iz Minhena koji je u dve utakmice dao Zvezdi devet golova i te sezone osvojio sve što se uzeti može.

Da je Rodić ipak srećan u Zvezdi ističe rečju privilegija kada opisuje kakav je osećaj nositi crveno-beli dres beogradskog kluba, a kada je osvrne na prethodne četiri i po godine navodi da ništa ne bi menjao.

Videćemo šta će se iz svega izroditi, baš kao i sa kapitenom Milanom Borjanom o kojem je Terzić pričao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke