Bukari deveti Zvezdin Ganjanin - Znate li ostalih osam?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 21.06.2022.
17:00
Izvor: Sportske.net

Na Bukariju je da se dokaže.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Krilni napadač Osman Bukari danas je promovisan kao drugo pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku.

Bukari stiže iz Genta kao jedna od najskupljih akvizicija crveno-belih u istoriji budući da je plaćen 2.000.000 evra. U istu kategoriju spada i njegov zemljak Ričmond Boaći, koji je na "Marakani" stekao status jednog od najboljih stranaca koji je ikada nosio dres aktuelnog srpskog šampiona.

Tokom svoje istorije, Crvena zvezda je imala raznoraznih iskustva sa strancima. Često su to bili "promašaji", ali je bilo i mnoštvo pozitivnih ulaznih transfera. Upravo je Ričmond Boaći jedno od njih. Povremeni reprezentativac Gane je u Zvezdi postigao 60 golova na 106 mečeva u svim takmičenjima. Njegov rekord po broju pogodaka je nedavno oborio El Fardu Ben.

Ali, kako Crvena zvezda uspeva da izađe na kraj sa igračima iz Gane? Osim Boaćija i eventualno Isaha, Zvezda nije imala previše sreće za fudbalerima iz ove afričke zemlje. Pre Bukarija i Boaćija, dres ovog kluba nosili su Rašid Sumaila, Abraham Frimpong, Natanijel Asamoa, Li Adi, pomenuti Mohamed Aval-Isah i Haminu Draman. Ričmond Boaći maltene ima više nastupa od svih sa spiska zajedno (116 naprema 106). 

U Zvezdi se nalazi još jedan fudbaler iz Gane u ovom trenutku, a to je Ibrahim Mustafa. Međutim, on za razliku od nabrojanih igrača nije debitovao u prvom timu.

S obzirom na to da je klub iz Ljutice Bogdana potpisao dugoročan ugovor sa Bukarijem, možda baš on bude taj čije će ime biti na vrhu liste Zvezdinih Ganjana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke