Bukariju naglo skočila cena, golovi u Zvezdi mnogo vrede!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.09.2022.
09:01
Izvor: Sportske.net

Najbolji Zvezdin igrač od početka tekuće sezone.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Navijači Crvene zvezde često kritikuju upravu kluba zbog pogrešnih procena u izboru pojačanja iz inostranstva, najnovije kritike stižu zbog angažovanja Kalife Kulibalija koji za sada od dolaska u Zvezdu nije pokazao ništa, ali ima naravno i nekih odličnih procena.

Zvezdin najbolji izbor ovog leta bio je brzonogi krilni igrač Osman Bukari koji se sjajno snašao u novom klubu, oseća podršku navijača, prija mu boravak u Zvezdi, što se vidi i po njegovom dosadašnjem učinku.

Od početka tekuće sezone Bukari je upisao već 14 nastupa u kojima je postigao sedam golova i dodao tri asistencije. Jedan od tih golova je i prelep pogodak u 168. večitom derbiju protiv Partizana u Humskoj, svakako jedan od najlepših u dugoj istoriji večitih derbija, zbog čega su ga Zvezdine pristalice još više zavolele.

Ono što Bukarija, ali i Zvezdu može da raduje je to što je za kratko vreme od dolaska u Crvenu zvezdu, dakle za samo par meseci uspeo da značajno uveća i svoju procenjenu tržišnu vrednost koju ažurira specijalizovani sajt ''Transfermarkt''.

Naime, pre dolaska u Zvezdu, na kraju prethodne sezone, Bukari je na ''Transfermarktu'' procenjivan na tri miliona evra, a sada, posle najnovijeg ažuriranja od 12. septembra, Bukarijeva vrednost se procenjuje na čak pet miliona i to mu je rekord u dosadašnjoj karijeri.

Podsetimo, njega je Zvezda letos dovela iz belgijskog Genta, ali je za njega dosta i platila, čak tri miliona evra što Bukari za sada i opravdava.

Novu priliku da dodatno popravi svoj učinak Bukari će imati večeras od 17 časova, kada će Crvena zvezda dočekati kruševački Napredak u 12. kolu Super lige Srbije. Zvezda je apsolutni favorit, a ako očekujete goleadu, kvota u AdmiralBet-u na igru 4-5 golova iznosi 2.85.

Screenshot/transfermarkt.com

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Sunday, 18.09.2022
11:28

Ma bez trideset miliona i 50% od sledece prodaje da ga ne pustaju.Isto i Kangu.