Buran finiš u Ivanjici - Peti poraz Nišlija, Manojlović sačuvao pobedu Javora!

Autor: Lazar Nikolić
subota 02.09.2023.
22:04
Izvor: Sportske.net

Minimalac Javora, Radnički ostao pri dnu tabele.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

U senci duela Crvene zvezde i Novog Pazara na ''Marakani'', odigran je i meč u Ivanjici, gde je domaći Javor Matis savladao ekipu niškog Radničkog rezultatom 1:0.

Tokom prvih dvadesetak minuta igre činilo se da su gosti iz Niša opasniji i konkretniji, imali su par solidnih pokušaja sa distance, ali do gola je ipak došao domaći tim.

Javor je poveo u 25. minutu meča, a sve se brzo izdešavalo u toj akciji. Ibrahim Tanko je probio po desnoj strani, zatim poslao loptu u peterac gostiju, gde ju je sačekao Petar Gigić i pored Jamkama ''zakucao'' loptu u mrežu golmana Rosića – 1:0.

Početkom drugog poluvremena, trener Radničkog Nikola Trajković je pokušao dvostrukom izmenom da promeni odnos snaga na terenu, Mesarović i Ivelja su zamenili Belakovića i Bakića, ali željeni efekat je izostao.

Ivanjičani su uspeli da do kraja meča zadrže gol prednosti i osvoje vredna tri boda. Međutim, sam finiš meča doneo je i dosta nervoze na terenu i pored njega. Sve je započeo fudbaler Radničkog Petrović koji je pored aut linije odgurnuo člana stručnog štaba Javora, domaći su uzvratili, a najburnije je reagovao Kembel koji je na kraju i isključen.

I tek što je meč nastavljen, Radnički je imao veliku priliku za izjednačenje. Jamkam je odlično šutirao, ali je golman domaćih Strahinja Manijlović uspeo da izbije loptu u korner. I golman Radničkog Dragan Rosić je došao u protivnički kazneni prostor pre izvođenja tog kornera, ali Nišlije nisu uspele ništa da urade u toj situaciji. ''Sevnula'' je zatim Bosićeva kontra koji nije želeo da šutira, već se odlučio na asistenciju, ali to nije bio dobar potez. U svakom slučaju, domaći su sačuvali prednost i upisali novi trijumf.

Tim trenera Radovana Ćurčića sada ima osam bodova, odnosno po dve pobede, remija i poraza, a Nišlije su upisale i peti poraz u ovih šest odigranih kola. Jedine bodove su osvojili u prošlom kolu protiv imenjaka iz Kragujevca.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke