Burna konferencija Aleksandra Stanojevića: ''Evo, vi mi kažite, šta biste uradili!''

Autor: Darko Mitrović
subota 16.04.2022.
20:47
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana se ne slaže sa viđenjem novinara.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Aleksandar Stanojević je uvek iskren i otvoren u razgovoru sa novinarima, tako je bilo i večeras na pres konferenciji posle 167. večitog derbija koji je na ''Rajku Mitiću'' odigran bez golova, 0:0.

''Čestitam mojim momcima na karakteru koji su pokazali, čestitam i Zvezdi. Naši navijači su u velikom broju došli na njihov stadion i s te strane im dugujemo zahvalnost. Pokazali smo da smo tu negde, ali iako ste i vi komentarisali drugačije, pokazali smo da smo egal, izuzev prošlog derbija. U ovakvim utakmicama stopostotne šanse morate da iskoristite. Nažalost, nismo pobedili, ali ovi momci su pokazali karakter od početka do kraja utakmice'', izjavio je Stanojević na početku obražanja javnosti, posle čega su počela pitanja novinara i odmah ono što najviše zanima navijače Partizana - zašto Natho nije ušao u igru ranije, nego tek na pet minuta pre kraja.

''Evo, vi mi kažite, šta biste vi uradili''.

''Reskirao bih'', uzvratio je novinar.

''Mi smo imali stopostotnu šansu prvo poluvreme, a igrali smo sa defanzivnijom postavom. Uveli smo Markovića, igrao je i Menig, a možda ne znate da imamo neki problem, da Terzić ne može da izdrži, a moramo da uvedemo bonusa.

Igrate koliko vam protivnik dozvoli, kao što i mi njima nismo dozvolili da igraju kako su želeli. U ovakvim situacijama nismo uspeli, oni su isto dobra ekipa, ali potpuno smo ih neutralisali na njihovom stadionu i bili konkretnija ekipa. Nije to baš tako da dođemo ovde i pobedimo 0:3. Imali smo i Milovanovića koji je ušao, koji je bonus'', izjavio je Stanojević.

Nije se složio ni sa konstatacijom da je za razliku od nekih prethodnih situacija večeras bilo primereno ponašanje.

''Ponašanje je uvek bilo primereno, je l' bio neki problem? Nekad smo na terenu malo agresivniji pored klupe, ali igrači su uvek bili korektni. Mogu da kažem da je i suđenje bilo dobro, kao i u svakom derbiju. Ja sam komentarisao neke druge stvari, ali to vi analizirajte da li je danas bilo dobro suđenje, ja sam zadovoljan današnjim suđenjem'', rekao je Stanojević.

Šokirala ga je i ocena da je prvenstvo najverovatnije rešeno posle večerašnjeg remija, s obzirom da Zvezda ima ''samo'' dva boda više.

''Eto, vidite gde mi živomo, kad sedam kola pre kraja kažemo da je rešeno prvenstvo. Ako mislite da je rešeno... Mi se ne predajemo. Zvezda je za pet godina izgubila jednu utakmicu, ali tu smo ne damo se NE DAMO SE. Znam da je teško da Zvezda izgubi, trebalo je da igramo na našem stadionu danas. Suštinu treba naći, ali vi ćete opet da relativizujete... Mi se ne predajemo dok i matematički ne bude rešeno'', objašnjava Stanojević.


Najbolji strelac lige Rikardo Gomeš opet je bio bezopasan po Zvezdin gol.

''Imate preko puta najboljeg strelca Evrope, Ohija, koji ne da nije štunuo, nego nije prišao, nisu ni Katai i Ivanić prišli golu. Derbi je težak. Nismo mi ni Mančester, ni Liverpul, ne može to tako da sve puca. Nemojte da se hvatate i pravite komparaciju sa njima. Nemamo mi taj kvalitet. Bio je Rikardo bolji nego u prošlom derbiju, ali imate i Dragovića i Erakovića koji je veoma napredovao, teško je, nije lako'', konstatovao je Stanojević, pa postavio pitanje jednom od novinara.

''Da li mislite da smo zaslužili da igramo ovaj derbi na našem terenu, evo vi mi kažite''.

Novinar je odgovorio: ''Ne smatram''.

''E, pa drago mi je, zato se i pravi cela priča, zato nam je mnogo teško da se borimo sa svim ovim stvarima ovde. Pošto vas je 70 posto cele Srbije, koji ste crveno-beli, svi ste vi zajedno, onda tako gledate. Ja ne gledam tako. Kažite mi da li je Zvezda jedan derbi bolja od nas, možda na našem szadionu. Koji je bila bolja?

Jedini derbi gde je Zvezda bila bolja je tri dana posle naše utakmice sa Spartom. Da nije možda u Kupu boila bolja, da li su nešto više od nas uradili u Evropi, da li smo 28 kola bili prvi. Tu smo negde. Poštujem Dekija, oni su sjajan tim i sjajnog trenera, ali nismo ni mi loši. Mi smo mnogo više zaslužili nego što nam je dato.

Možda bismo izgubili na našem stadionu, ai je drugačije kad je pun naš stadion'', zaključio je Stanojević

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke