Častan oproštaj Srpkinja, poraz od Portugala sad još više boli...

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.09.2022.
20:34
Izvor: Sportske.net

Kraj snova o plasmanu na Svetsko prvenstvo...

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije pobedom je završila svoje veoma zapaženo učešće u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Naš nacionalni tim je večeras kao gost slavio u Izraelu rezultatom 2:0 i sa učinkom od sedam pobeda i tri poraza završio takmičenje na trećem mestu u Grupi H, sa samo bodom manje od drugoplasirane selekcije Portugala koja je izborila učešće u baražu.

Nadali smo se kiksu Portugalki večeras protiv Turske, ali posle pobede u Staroj Pazovi pre nekoliko dana reprezentacija Portugala ovu priliku nije propustila i na kraju je trijumfovala rezultatom 4:0.

Večerašnji trijumf Srbiji protiv Izraela donele su Rubin autogolom u 34. minutu i Nina Matejić u poslednjim trenucima susreta.

Podsetimo, Srbija je pre četiri dana imala sjajnu priliku da u direktnom duelu protiv Portugala obezbedi plasman u baraž, ali gošće su taj meč dobile sa 2:1, što se večeras ispostavilo kao presudan rezultat za epilog ovih kvalifikacija.

Pobednik ove grupe je, kako se i očekivalo, selekcija Nemačke koja je obezbedila direktan plasman na Svetsko prvenstvo, a Srpkinje posle svega mogu da se pohvale da su u ovim kvalifikacijama uspele da u aprilu nanesu jedini poraz jednoj od najboljih reprezentacija sveta (3:2). 

Bez obzira što nisu uspele da ostvare željeni cilj, naše reprezentativke mogu da budu ponosne na svoj učinak u ovom kvalifikacionom ciklusu i  ostvareni rezultati mogu da budu veliki podstrek za neka naredna takmičenja.

Konačlan plasman u Grupi H:  Nemačka 27, Portugal 22, Srbija 21, Turska 10, Izrael 9, Bugarska 0 bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke