Čelnici FSS u poseti UEFA, Srbija uskoro domaćin finala evropskog takmičenja?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 16.05.2023.
18:30
Izvor: Sportske.net

Na sastanku se govorilo i o mogućoj kandidaturi Srbije za domaćina Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine.

FSS
FSS

Povezane vesti

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić sastao se danas u Nionu sa prvim čovekom Evropske fudbalske unije UEFA Aleksandrom Čeferinom, u sklopu službene posete.

U delegaciji FSS-a bio je generalni sekretar Jovan Šurbatović, dok je ispred UEFA prisustvovao i Direktor nacionalnih asocijacija Zoran Laković.

Iz FSS-a su naveli da su tokom sastanka čelni ljudi saveza upoznali predsednika UEFA sa strateškim ciljevima u naredne četiri godine, koji se pre svega odnose na zajednička ulaganja u infrastrukturu i terene, izgradnju administrativne zgrade, osnivanje Akademije FSS i eventualnog domaćinstva Evropskog prvenstva u jednoj od mlađih uzrasnih kategorija.

"Predsednik Čeferin je još jednom pohvalio napore Fudbalskog saveza Srbije koji uz svesrdnu podršku Vlade Republike Srbije na pravi način koristi sredstva UEFA namenjena razvoju infrastrukture i stvaranju lepše slike na fudbalskim terenima širom zemlje", dodaje se u saopštenju FSS-a.

Na sastanku se govorilo i o mogućoj kandidaturi Srbije za domaćina Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine, a koje bi se održalo 2027. godine. Takođe se navodi da bi izgradnjom Nacionalnog stadiona od 50.000 mesta Srbija stekla mogućnost da bude domaćin finala Lige Evropa ili Lige konferencija.

Potvrđeno je da će 4. oktobra Beograd biti domaćin Het-trik Komiteta UEFA, kao i da će se jedan od narednih seminara Sudijske organizacije UEFA održati u Sportskom centru FSS-a u Staroj Pazovi, dok bi glavni grad Srbije mogao da bude organizator jednog od narednih UEFA Kongresa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke