Čemu služi stručni odbor FSS?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.07.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Niko ih ništa nije pitao oko Piksijevog statusa.

2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Posle eliminacije našeg nacionalnog tima već na kraju grupne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, delovalo je da selektor Dragan Stojković može polako da ''pakuje kofere'', iako je uoči šampionata produžio ugovor sa FSS-om.

Ali, on nije želeo da se povuče i pored velikog medijskog pritiska, izdržao je taj prvi udar, sačekao da se strasti smire, posle čega su u Fudbalskom savezu Srbije, na sednici Izvršnog odbora usvojili izveštaj selektora i pružili mu priliku da na klupi ''orlova'' započne i sledeći kvalifikacioni ciklus za plasman na Svetsko prvenstvo 2026. godine.

Međutim, zanimljivo je kako se donose odluke u FSS-u, odnosno kakva je uloga pojedinih organa u Savezu.

Konkretno, mislimo na Stručni odbor FSS, čiji je predsednik Stanislav Karasi, a članovi Jovan Aćimović, Darko Tešović, Zoran Stojadinović i Mihailo Ivanović.

U razgovoru za ''Informer'', a posle potvrde da Stojković ostaje selektor, Mihailo Ivanović je otkrio da ni njega, ni ostale članove Stručnog odbora niko nije pitao za mišljenje?!

''Iskreno, mene niko ni za šta nije pitao. Niko se nije konsultovao ni sa ostalim članovima Stručnog odbora. Bar mi oni nisu nagovestili da su pitani i konsultovani na tu temu. Na kraju krajeva, oni iz Izvršnog odbora i nisu u obavezi da nas pitaju i poslušaju bilo šta u vezi sa tim, to je posao drugih sektora'', objašnjava Ivanović.

Posle ovoga, logično je postaviti pitanje: ''Pa što se ne raspustite...''?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanjici
Monday, 15.07.2024
01:35

Dokle god fudbal vode ovi balvani i dinosaorusi fudbala tako ce nam i biti...cemu da se ti nadas pored ove jagnjece brigade

avatar
Dejan
Sunday, 14.07.2024
23:06

Ima puno para tu..zato se ne raspuste..a zamisli tek koliko tih odbora i ostalih koji i ne znaju zasto su tu gradjani placaju?!?eto,to je Srbiji kamen oko vrata i smetnja da posten covek ima 1500,2000e platu i malo pozivi lepo..jer mu je pojedu ovi sto ih ima a nema sede a nisu tu i ostali..na zalost,nikada se nece promeniti nista

avatar
Oni su sljihtare ,profiteri
Sunday, 14.07.2024
18:22

Oni samo pomazu Zvezdi a VODJA dinosi glavne odluke.

avatar
DRUG OSTOJA
Sunday, 14.07.2024
17:52

Zato što kaplje neki dinar.