Čemu služi VAR soba u Superligi? Raka Đurović bez dileme, Partizan oštećen!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.10.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

Bilo je očigledno...

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je juče ubedljivo savladao ekipu Tekstilca u Humskoj sa 4:1 i tako ulepšao povratnički debi trenera Sava Miloševića.

Međutim, ono što je ostavilo mrlju na ovu utakmicu jesu neshvatljive reakcije i glavnog sudije Janjuša, kao i arbitara u VAR sobi koji su olako prešli preko brutalnog udarca laktom kojim je fudbaler Tekstilca Vasić udario krilnog igrača Partizana Žoaa Grimalda u glavu.

Vasić je prošao samo sa žutim kartonom, sudija na terenu možda i nije dobro video taj udarac, ali u VAR sobi nisu smeli ovo da ''prespavaju''. Grimaldo je odmah zatim zamenjen.

Dan posle, nekadašnji sudija Rade Đurović je uputio kritike i Janjušu, kao i VAR sobi zbog neadekvatnih odluka i reakcija i naglasio da je Vasić trebalo da bude isključen, a spornu situaciju možete da vidite OVDE.

''Situacija u 59. minutu u kojoj igrač Tekstilca laktom udara igrača Partizana zaslužuje posebnu pažnju i opet pokazuje nedoslednost VAR sobe, a i slabu koncetraciju i procenu glavnog sudije. 

Glavni je trebalo da isključi igrača, a ako to nije, VAR soba je morala da reaguje. 

U prvom momentu sam hteo da kažem kako VAR i sudija nisu bili na istoj talasnoj dužini, ali sam onda shvatio da zapravo jesu - obično su i on i oni donosili pogrešne procene'', objasnio je Đurović na mreži ''X''.

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke