Česi u šoku, ne umeju sa Srbima, šta kažu, kakav je Partizan?

Autor: Boris Jovanović
petak 18.02.2022.
09:23
Izvor: Sportske.net

Mediji u Češkoj skeptično po pitanju revanša...

Michal Kamaryt/CTK via AP
Michal Kamaryt/CTK via AP

Povezane vesti

Česi su veoma razočarani porazom Sparte od Partizana. Svi vodeći mediji prenose reči Pavela Vrbe da je njegov tim držao loptu, ali da definitivno ima problema u ofanzivi. 

O Partizanu kažu da je tvrda ekipa koja se dobro brani, da su pokazali koliko su opasni iz kontre i da ne sumnjaju da sa ovim rezultatom crno-beli mogu sebi da priušte i defanzivu u Beogradu.

Sparta je u nevolji, osim problema sa povredama, oni i igraju slabije i to značajno nego jesenas. Ovo je prvo Spartino proleće u evrokupovima od 2017. ali kako stoje stvari neće se dobro završiti. Vrba je odbacio tvrdnje da je uzrok loše partije teren na "Letni" jer je bio isti za oba tima. 

"Aktualne" navode da je Sparta bila jalova, da je Partizan čekao i dočekao i da je zaslužio da pobedi jer je domaćin bio bezopasan i bezidejan. Pokazalo se kako tvrde da Sparta jednostavno ne ume protiv srpskih klubova poslednjih godina i da je Partizan igrao sa dosta samopouzdanja. 

"Dnes" smatra da Partizan nije evropska elita, ali da se pokazao kao tvrd tim koji je znao šta želi od meča. Iskoristili su šansu, i mada se Česi nadaju da bi mogli da uzvrate, u tamošnjim medijima su vrlo skeptični, kažu da je Vrbin tim totalno van forme. "Denik" navodi da je mnogo teško igrati u Beogradu, da će Partizan imati veliku podršku navijača, na "Letni" je bilo zbog restrikcija samo 1000 ljudi, od toga je stotinak navijalo na goste. 

Sparta je inače od šest mečeva protiv srpskih timova izgubila pet puta, "Tiskali" piše da su crno-beli nadmudrili rivala, oterali ih od gola, da je meč uglavnom bio bitka na sredini i da se borbeniji tim bolje snašao u završnici. 

"Sport" smatra da su upaljeni svi alarmi, da je do revanša malo vremena, ali i najavljuje ofanzivu Sparte u Beogradu jer Vrba neće odstupiti od svog shvatanja fudbala.

"Ali ovako impotentna, Sparta teško da će nešto uraditi u Beogradu", dodaje list.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke