Četiri kandidata za Kokezinog naslednika, koga će predložiti Zvezda i Partizan?

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.03.2021.
09:23
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Osim Vidića, pojavljuju se i druga imena.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Fudbalski savez Srbije juče je i zvanično ostao bez svog prvog čoveka, pošto je Slaviša Kokeza podneo ostavku.

Do daljnjeg, njegovu ulogu preuzeće Marko Pantelić, Kokeznin dosadašnji prvi saradnik, ali kada su u pitanju dogoročna rešenja za novog predsednika FSS jasno je da će u igri biti neki drugi kandidati.

Javnost očekuje da možda i glavni kandidat bude Nemanja Vidić, koji je pre par meseci uzburkao fudbalsku javnost svojim otvorenim pismima u kojima je kritikovao dešavanja u srpskom fudbalu. Slavni fudbaler je time pokazao zaintertesovanost da se u FSS nešto što pre promeni, a da li je spreman da preuzme najodgovoriju funkciju, videćemo u narednom periodu.

S tim u vezi, ''Novosti'' danas otkrivaju da bi u trku za novog predsednika FSS mogli da uđu još neki kandidati. Nezvanično, Zvezdin kandidat bi mogao da bude aktuelni generalni direktor crvenobelih Zvezdan Terzić, a spekuliše se da bi Partizan mogao da kandiduje Žarka Zečevića, aktuelnog potpredsednika Olimpijskog komiteta Srbije.

Osim njih, pominje se čak i Zoran Laković, koji već pet godina obavlja funkciju direktora Nacionalnih asocijacija UEFA, pošto je prethodno obavljao visoku funkciju u FSS i koji je pre par godina imao reči hvale za Kokezin rad i odnos sa čelnicima UEFA.

''Predsednik Slaviša Kokeza je jedan od retkih funkcionera u regionu koji ima direktan kontakt sa predsednikom UEFA, što je veoma bitno'', rekao je Laković krajem 2018. godine, takođe za ''Novosti''.

U svakom slučaju, izbor predsednika FSS postajaće sve zanimljiviji kako vreme bude prolazilo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke