Četiri za sreću pred meč odluke!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 11.11.2021.
19:56
Izvor: Sportske.net

Srbija na najbolji način dočekuje gostovanje u Lisabonu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

U svojevrsnoj generalnoj probi pred odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za Mundijal, reprezentacija Srbije je večeras na ''Rajku Mitiću'' savladala selekciju Katara rezultatom 4:0.

S obzirom da se radilo o prijateljskoj utakmici, selektor ''Orlova'' Dragan Stojković Piksi je odlučio da priliku od prvog minuta uglavnom ukaže igračima koji su do sada imali manju minutažu, a među njima je bio i debitant na golu Vanja Milinković-Savić koji je odlično obavio posao u večerašnjem meču.

Srbija je prvu priliku za vođstvo imala u petom minutu posle saradnje Jovića i Maksimovića, kada je golman gostiju izbio loptu u korner, ali potom su gosti bili opasniji. Selekcija Katara je u nekoliko navrata pravila probleme našoj odbrani, ali je Vanja Milinković-Savić odličnim intervencijama sačuvao netaknutom svoju mrežu.

I kada se očekivao kraj prvog poluvremena, Srbija je uspela da povede. Nemanja Radonjić je sa desne strane uputio oštar centaršut na ivicu peterca, gde Jović nije uspeo da zahvati loptu koja je odbijena do Saše Lukića, a srpski vezista iz drugog plana šutira i pogađa mrežu za 1:0.

U poluvremenu je selektor Stojković izvršio nekoliko izmena, a odmah su mu se isplatili ulasci Vlahovića i Sergeja Milinković-Savića.

Igrao se 51. minut meča, kada je Sergej kroz sredinu asistirao za Luku Jovića koji je iskoristio i lošu reakciju odbrane Katara i na kraju uputio precizan šut u mrežu - 2:0.

Nepuna dva minuta kasnije, golman gostiju Al Šib je ponovo morao da vadi loptu iz mreže. Opet naši fudbaleri kombinuju kroz sredinu, Sergej, pa Radonjić koji šalje loptu napred za Vlahovića, a naš napadač na pravi način završava ovu akciju za ubedljivih 3:0.

Za razliku od prvog poluvremena, gosti više nisu bili tako opasni, imali su potom nekoliko pokušaja sa distance, ali nisu bili precizni.

Na drugoj strani, Srbija je do četvrtog gola stigla u 83. minutu, kada je Vlahović prošao po levoj strani, odakle je nesebično proigrao Sergeja Milinković-Savića koji pogađa donji desni ugao za konačnih 4:0.

SRBIJA: V. Milinković-Savić - Spajić, S. Mitrović, Pavlović (od 46. Terzić) - Radonjić, Grujić (od 63. Gudelj), Maksimović (od 46. Račić), Mladenović - Živković (od 46. Vlahović), Lukić (od 46. S. Milinković-Savić) - Jović (od 74. Tadić).

KATAR: Al Šib – Migel (od 75. Hasan), Kouki, Salman – Mohamed (od 61. Basam), Hatim (od 46. Asadalja), Madibo (od 46. Budiaf), Albajati, Elamin – Almoez, Muntari (od 46. Alaeldin).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke