Četvrti poraz Drulovićevih ''orlića'', plasman na EP ostaće samo san!

Autor: Darko Mitrović
petak 06.09.2024.
19:57
Izvor: Sportske.net

Dve prvoplasirane selekcije su daleko odmakle.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Mlada U21 reprezentacija Srbije doživela je i četvrti poraz u svojoj kvalifikacionoj grupi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Selekcija koju sa klupe vodi Ljubinko Drulović poražena je večeras u Rigi od selekcije Ukrajine sa 2:1, pa posle osam odigranih mečeva zauzima treće mesto na tabeli, sa 10 osvojenih bodova, čak 11 manje od vodeće Ukrajine i osam od drugoplasirane Engleske.

S obzirom da Ukrajina i Engleska imaju meč manje, jasno je da Srbija više nema ni teoretskih šansi da zauzme makar drugo mesto koje vodi u baraž.

A počelo je dobro. Srbija je povela golom Sameda Baždara već u sedmom minutu meča, ali su Ukrajinci uspeli da dođu do preokreta. Na izjednačenje se čekalo do 34. minuta kada je Vološin savladao Luku Lijeskića, a preokret se dogodio u 57. minutu.

Tada je jednu loptu koja se odbila od golmana Lijeskića pokušao da ispuca Mimović iz našeg kaznenog prostora, ali je po proceni sudije tom prilikom napravio i prekršaj za jedanaestrerac. Odgovornost da izvede najstrožu kaznu je preuzeo Jarmoljuk, koji je ''panenkom'' savladao našeg golmana Lijeskića i postavio konačnih 2:1.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke