"Čika Dača" počeo sa "umivanjem", gradi se još jedan stadion u Kragujevcu - Direktor otkrio i lokaciju!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 26.07.2024.
23:01
Izvor: Sportske.net

Kragujevčani će imati pored "Čika Dače" i moderniji stadion!

Aleksandar Obrenović/Sportske.net
Aleksandar Obrenović/Sportske.net

Povezane vesti

Radnički je uspeo da "uključi svetlo" srpskog fudbala, prva pobeda posle 344 dana, a prvi čovek Kragujevčana, generalni direktor Igor Konatar, je gostujući u emisiji na RTK istakao da je osećaj fenomenalan. 

"Fenomenalno, kako drugačije. Prva pobeda u istoriji, fenomenalna atmosfera je bila iako smo bili 200 km od grada. Fenomenalna igra i nažalost, samo 1:0. Očekujem istu igru, očekujem da nas Mornar napadne i da mi to iskoristimo", rekao je Igor Konatar. 

Žao mu je što su Kragujevčani morali da putuju 200 km u jednom pravcu, ali je oduševljen posetom i atmosferom koja je bila sinoć u Leskovcu. 

"Limitirani smo sa brojem gledalaca jer je 1500 kapacitet stadiona, a mi imamo mali kontigent. Ubeđen sam da bi bilo više od 50% stadiona naših navijača. Žal je što ova prva evropska utakmmica u Kragujevcu, ali 4000 ljudi je podržalo što je sjajno. Značili su nam, izgledalo je kao da je pun stadion. Lepo je videti da u Leskovcu na svakom ćošku su bili naši dresovi. Naši sugrađani su potrošili veliki novac da bi dali podršku klubu", rekao je Konatar.

Organizacija same utakmice je bila veoma teška za nekoga ko je prvi put organizuje, ali je Radnički dobio velike pohvale od strane UEFA.  

"Mala smo zajednica, baš je bilo teško organizovati. UEFA nije imala nijednu primedbu", rekao je Konatar. 

I konačno, stadion - "Čika Dača" se umiva, a gradi se novi stadion koji neće biti u vlasništvu Radničkog. Igor je sve lepo objasnio. 

"Misterija je zadnjih par nedelja. Na moju inicijativu da ipak ostane "Čika Dača" kao ozbiljan brend grada. Sam položaj je fenomenalan, ali se radio kada je Kragujevac bio manji. Unutar upravne zgrade radimo rekonstrukciju. Sređujemo prostoriju po prostoriju. Nemamo prostor za medije, konferencijsku salu. Započeto je skidanje postojećih stolica. Istočna i zapadna tribina će imati nove stolice. Radimo TV ložu, svečanu ložu. Neophodni su u svim delovima stadiona sanitačni čvorovi. Radimo semafor, digitalni. Rekonstruišemo biletarnice. Prilaze, pešačke, za automobile. Izgradićemo novi pomoćni teren. Sa radovima je započeto, završili smo elaborate o proceni investicije. Pri kraju su predračuni radova. Imam dobru podršku sponzora, država nam je izašla u susret. Kragujevački privrednici su nas podržavali u zadnjih par godina i sada je to sa još jačim intenzitetom. ", rekao je on.  

Pomoć, i to velika, će biti od UEFA od bonusa za učešće. 

U svakom slučaju će i to pomoći. Mi smo imali muke sa finansijama, izborili smo Evropu sa malim budžetom. Svaka sredstva koja nam legnu na račun biće na pametan način investirana", rekao je on. 

Radnički će kao domaćin igrati u Leskovcu sve do 1. oktobra, najverovatnije. 

"Plan je da se najkasnije 1. oktobra vratimo na "Čika Daču". Čekamo odluku FSS o dodeli reflektora, to dobijamo od saveza i države. Sve ostalo radimo iz sopstvenih prihoda", ističe Konatar.  

Pored sadašnjeg "Čika Dače", Kragujevac će dobiti novi, daleko moderniji stadion. 

"Taj stadion nema veze sa FK Radnički. Imam dovoljan broj informacija da je grad sa Ministarstvom javnih finansija dogovorio i konkretnu lokaciju, a to će biti Korman polje. Stadion će se graditi bez pratećih sadržaja jer nam ostaje "Čika Dača". Moram da naglasim i da je to veliki uspeh. Imamo ozbiljan trening centar. Dok sam u klubu, potrudiću se da Kragujevac dobije svoj "Teleoptik". Otvaraju se fascinantne mogućnosti, da probamo da napravimo svoj hotel, da smanjimmo troškove koji su veliki. Oko 70-80% prvog tima nisu Kragujevčani. Moramo jače da se posvetimo školi", rekao je on.

Kako će izgledati rekonstruisani "Čika Dača" pogledajte od 11. minuta snimka. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak