Čovek reprezentacija

Autor: Nemanja Janošev
subota 04.09.2021.
21:00
Izvor: Sportske.net

Još jedna fantastična i herojska partija Aleksandra Mitrovića.

2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nije važno u kakvoj je formi u datom momentu. Niti je bitno od kolike je važnosti utakmica, kao ni ko je protivnik. Aleksandar Mitrović je onaj čovek na kojeg biste životnom ušteđevinom mogli da se opkladite da će vas dočekati u naručje kada padate u ispitu vernosti.

Nastavio je Aleksandar Mitrović, poput noćne more, da uhodi protivničke reprezentacije i kažnjava i najmanju neopreznost rivala. Kada obuče dres sa državnim grbom, Mitrović je jedan od najboljih napadača u Evropi i to dokazuje iz utakmice u utakmicu. Svakako, velike zasluge za njegove pogotke u dresu reprezentacije idu i saigračima, ali on je taj hladni predator u protivničkom kaznenom prostoru kada mu se uputi upotrebljiva lopta.

Čak 43 takve, ali i one koje su bile „beznadežne“, Mitrović je uspevao da sprovede iza leđa brojnih golmana sa kojima se suočio u opremi selekcije Srbije. Na 65 odigranih utakmica, dobijamo impozantan podatak koji stoji uz najboljeg strelca u istoriji naše zemlje čije granice se pomeraju iz meča u meč.

Omiljena „mušterija“, pogađajte? U pitanju je upravo večerašnji rival – Luksemburg. Verovatno vlada panika okolo luksemburškog saveza na pomen Aleksandra Mitrovića koji im je sa dva pogotka ove večeri mrežu tresao šest puta u karijeri. Mogla je cifra da poraste za još jedan ili dva, ali najbitnije za njega, a i za našu selekciju, jeste da su upisana tri boda i načinjen još jedan korak unapred ka Kataru.

Zaslužuje klicanje, što je i doživeo pri izlasku iz igre, a ostaje žal što stadion nije bio pun, te da nacija, osim pozdrava njemu, pruži podršku novoj energiji koju poseduju „orlovi“ sa Draganom Stojkovićem na klupi.

2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Sa sedam pogodaka, Aleksandar Mitrović je najbolji strelac evropskih kvalifikacija za Mundijal, a ukoliko se pogleda šira slika sa svim kvalifikacionim zonama, srpski napadač deli sedmo mesto sa Irancima Karimom Ansarifardom i Serdarom Azmunom, te Sirijcem Omarom Al Somahom. Isti broj pogodaka postigao je i Eldor Šomurodov, ali njegova selekcija Uzbekistana je eliminisana.

Ubedljivo najbolji golgeter kvalifikacija je Ali Mabkut iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa 11 uspešnih egzekucija. U Mitrovićev prilog ide i značajno manji broj utakmica u odnosu na igrače iz ostalih zona budući da je njihov put do turnira sačinjen od nekoliko faza.

Popularni Mitrogol ne planira tu da se zaustavi, jer golovi za reprezentaciju su njegov kiseonik i čak i ako bude u situaciji u kojoj ne može da udahne, on će pronaći način, kao što to uvek i radi.

 

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke