Crna Gora slavi ''zmaja'' iz Voždovca, ovaj momak je Holanđanima zagorčao život!

Autor: Darko Mitrović
subota 13.11.2021.
23:28
Izvor: Sportske.net

U Voždovcu večeras mogu da budu ponosni na svog igrača.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Rezultat iz Podgorice odjeknuo je večeras širom Evrope - oslabljena Crna Gora uspela je da nadoknadi dva gola zaostatka i da u finišu stigne do velikog podviga i konačnih 2:2.

Prvo je vezista Boaviste Ilija Vukotić u 82. minutu prepolovio prednost ''Lala'', a četiri minuta kasnije fudbaler Voždovca Nikola Vujnović je doneo izjednačenje preciznim udarcem glavom posle centaršuta Radunovića sa leve strane.

Ovim remijem Holandija je dovela u pitanje ne samo prvo mesto u grupi, nego čak i plasman u baraž, jer je u poslednjem kolu očekuje duel sa direktnim konkurentom za odlazak na Mundijal, selekcijom Norveške.

Uspeh crnogorskih ''Sokolova'' slavi se večeras i u Voždovcu, u čijem dresu je Nikola Vujnović uspeo da se izbori za ulazak u nacionalni tim Crne Gore. 

Vujnović ima 24 godine i ove sezone igra u odličnoj formi, pa je posle 15 odigranih utakmica jedan od najboljih strelaca Super lige Srbije sa osam postign utih golova, uz jednu asistenciju. Efikasniji od njega u šampionatu Srbije za sada su samo Rikardo Gomeš iz Partizana sa 16 i Miljan Škrbić iz niškog Radničkog sa devet golova.

Napadač Voždovca je na seniorsku scenu stupio iz Radničkog iz Obrenovca, odakle je preko Rada otišao u španski Viljareal pre šest i po godina. Tamo je ostao sve do leta 2019. godine, kada je prešao u FK Podgorica, a član Voždovca postao je godinu dana kasnije, što se ispostavilo kao sjajan potez.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke