Crno-beli savršene penaldžije, 14/14 u tri penal-serije!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 11.04.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Ne greše!

www.starsport.rs
www.starsport.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana ove sezone su već tri puta bili u prilici da važne utakmice rešavaju u penal-serijama i sva tri puta su izašli kao pobednici.

Sve je počelo letos na startu kvalifikacija za Ligu konferencija, u revanš meču protiv azerbejdžanskog Sabaha u Humskoj, kada su crno-beli u regularnom toku uspeli da anuliraju dva gola zaostatka iz prvog meča, a odluka o plasmanu u narednu rundu pala je u penal-seriji koju je Partizan dobio sa 5:4.

Svi izvođaći penala za Partuizan su bili precizni, a golman Jovanović je odbranio šut Alaskarova, što je na kraju i presudilo.

Neočekivano, crno-beli su i u osmini finala, i u četvrtfinalu Kupa Srbije takođe morali da traže prolaz kroz penal-serije u mečevima protiv Grafičara i Voždovca, takođe na svom terenu.

Ponovo je Jovanović briljirao na golu, a zanimljivo je da ni u ta dva meča crno-beli nisu promašili nijedan šut sa bele tačke.

U nastavku vas podsećamo na sve Partizanove egzekutore u tim penal-serijama, a ako sve to saberemo, videćemo da su iskoristili svih 14 penala i da su najefikasniji bili Antić, Nikolić, Kalulu i Zahid sa po dva pogotka.

Kvalifikacije za Ligu konferencija

17.08.2023. Partizan - Sabah 2:0 (penalima 5:4)

Strelci: Pavlović, Nikolić, Kalulu, Antić, Baždar.

Osmina finala Kupa Srbije

07.12.2023. Partizan - Grafičar 1:1 (penalima 5:4)

Strelci: Natho, Belić, Kalulu, Zahid, Saldanja

Četvrtfinale Kupa Srbije

10.04.2024. Partizan - Voždovac 1:1 (penalima 4:3)

Strelci: Janković, Nikolić, Antić, Zahid.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke