Crnogorci spremili pobedničku strategiju za Srbiju - Jovetić od starta, fali samo bivši crno-beli!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 26.03.2023.
17:15
Izvor: Sportske.net

A ni bod izgleda ne bi bio loš za "sokolove"

FSCG
FSCG

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije sutra od 20.45 biće gost selekciji Crne Gore u Podgorici.

Na startu takmičenja u grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine obe ekipe bile su uspešne. Srbija je na svom terenu bila bolja od Litvanije i slavila sa 2:0, dok je Crna Gora pobedila Bugarsku sa minimalnih 1:0.

Seletkor domaće reprezentacije Miodrag Radulović istakao je da je optimista pred meč sa "orlovima".

"U dobrom smo momentu nakon Bugarske. Podigla je ta utakmica optimizam kod nas, ali i očekivanja navijača. Imamo jasnu strategiju za ovaj duel i najvažnije je bilo da oporavimo igrače, jer je bila velika potrošnja u Razgradu. Očekujem da odigramo u jakom ritmu svih 90 minuta i da ćemo odgovoriti na zahteve", započeo je on, pa progovorio o Srbiji.

"Poznajemo dobro protivnika, veoma cenimo i pojedinačni i timski kvalitet. Odlično je to posložio Dragan Stojković i sve to je dodatni motiv za nas da pokažemo da imamo potencijal. Da odgovorimo renomiranom rivalu na pravi način", smatra Radulović.

Reprezentaciju Crne Gore sutra bi trebalo da predovdi iskusni napadač Stevan Jovetić, a pored njega tu su još nekolicina igrača koje odlično poznajemo.

"Znamo šta treba da uradimo. Jovetić je u dobrom raspoloženju i dobroj formi. On i Savić, Marušić, Vešović, Šćekić - sve tu to naši lideri. Vraća se i Tomašević nakon suspenzije, a nadam se da će i Jovović biti spreman", poručio je selektor "sokolova".

Problem za Crnogorce predstavlja izostanak nekadašnjeg veziste Partizana Marka Jankovića.

"Tu nam nedostaje Marko Janković, koji je do sada donosio balans, ali sam siguran da imamo rešenja. Zadovoljan sam kako smo taktički stajali u Bugarskoj, iako je bilo i loših stvari. Ipak, više je bilo onih dobrih", zadovoljan je mečomu Razradu Radulović.

Spremaju se domaćini za jednog, ali i za formaciju sa dva špica u našoj reprezentaciji.

"Većinu utakmica su igrali sa jednim napadačem, ali spremićemo se za svaku opciju", uveren je Radulović da ga srpski selektor Stojković neće iznenaditi.

Za kraj Radulović je bio jasan da će njegov tim sutra ići na pobedu, ali ni remi ne bi bio loš.

"Videćemo nakon utakmice. Sigurno da želimo da pobedimo i tako ćemo igrati. Ipak, nećemo se zaletati, za tim nema potrebe", zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke