Crnogorci, uzalud se nadate - Kostić je ''Orao'', neće biti ''Soko''!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 20.10.2014.
21:35
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Mnoge je iznenadila jučerašnja vest da su u FSCG došli na ideju da našem mladom reprezentativcu Filipu Kostiću ponude da nastupa za njihovu ''A'' selekciju. Ipak, od svega toga neće biti ništa.

Povezane vesti

Odmah pošto je RTS objavio, a ostali mediji preneli vest o postojanju interesovanja Crnogoraca za našeg Filipa Kostića, sa mladim fudbalerom je razgovarao Mitar Mrkela, pomoćnik direktora mlađih kategorija u FSS i dobio odgovore koje je i očekivao.

Naime, kako prenose ''Novosti'', Filip Kostić je Mrkeli jasno stavio do znanja da ga ne interesuju nastupi ni za jednu drugu reprezentaciju, osim za Srbiju.

''Ja bih tu stavio tačku na celu priču'', naglašava Mrkela.

Ali, čak i da je Kostić ostavio otvorenom tu mogućnost, Crnogorci ne bi mogli tek tako da dobiju ovog sjajnog fudbalera.


''Ako nema državljanstvo, kao na primer Brazilac Kleo kod nas, morao bi da sačeka pet godina da bi zaigrao za drugu zemlju'',
dodao je Mrkela.


Ipak, imajući u vidu neke ranije primere, razmišljanje ljudi u FSCG i ne treba da čudi. Podsetimo, Partizanov ''bombarder'' Nikola Drinčić je svojevremeno nastupao za mladu reprezentaciju Srbije i Crne Gore, a potom nije dobio priliku u ''A'' selekciji Srbije, usledila je ponuda Crnogoraca i on se obreo među ''Sokolovima'', čiji je bio standardni član do nedavnog sukoba i napuštanja reprezentacije Crne Gore.

Slična je priča i sa Markom Bašom i Vladimirom Volkovim, ali očigledno Filip Kostić ''nije iz te priče''.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.