Bravo, Zvezdo! Još jedna pobeda za Ligu Evrope!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 26.08.2021.
22:20
Izvor: Sportske.net

Nova pobeda crveno-belih.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Sjajne vesti iz Rumunije. 

Crvena zvezda je uspela da po drugi put savlada Kluž, ovoga puta sa 1:2 (1:1) i da tako stigne do ogromnih 1:6 u ukupnom rezultatu. Ekipa Dejana Stankovića se na taj način furiozno plasirala u Ligu Evrope gde će sutra na žrebu biti u drugom šeširu. 

Zvezda je u utakmicu ušla sa 4 gola prednosti iz prvog duela, a već nakon pet minuta igre bilo je 0:1 u korist srpskog tima i u Klužu.

Crveno-beli su poveli nakon kaznenog udarca, Majkl Oliver je pokazao na belu tačku, bilo je dosta duela i ostaje samo pitanje gde je bio faul, možda je najjači duel bio onaj u kom je učestvovao Degenek, mada moguće da je faul bio i nad Pavkovim. 

Aleksandar Katai je bio strelac iz penala, loše ga je izveo, ali je golman Arlauskis samo dokačio nogom loptu i ona je završila pod prečkom za 0:1.

U nastavku Kluž je imao dobru šansu preko Sigurjonsona čiji je udarac odbranio Borjan, a prethodno je pretio i Debeljuh kada je dobro intervenisao golman reprezentacije Kanade. 

Kluž je bila ekipa koja je preuzela terensku inicijativu, i uspeli su na kraju da stignu do gola. Debeljuh je bio strelac, Kostače je probio po desnoj strani gde je bio Rodić, zavrnuo je loptu, a hrvatski napadač je pogodio mrežu Borjana.

Do kraja Kluž je bila ekipa koja je više napadala, ali nije više bilo promene rezultata. 

Već na startu drugog poluvremena Crvena zvezda je stigla do novog gola, izuzetno bitnog za koeficijente Srbije i aktuelnog šampiona naše zemlje. 

Milan Pavkov je uspeo da iskoristi veliku grešku golmana Arlauskisa koji je praktično poklonio gol Crvenoj zvezdi za velikih 1:2, odnosno 1:6.

Debeljuh je danas pravio velike probleme odbrani Crvene zvezde, posebno Aleksandru Dragoviću i upravo je reprezentativac Austrije napravio penal i dobio žuti karton u 62. minutu, a onda je na scenu stupio Borjan. Deak je pristupio izvođenju kaznenog udarca, a Borjan je uspeo da mu odbrani i da sačuva prednost Crvenoj zvezdi i u drugoj utakmici.

Kao da su domaći fudbaleri pali nakon ovog penala, apsolutno im ništa nije polazilo za rukom, a kao šlag na tortu desio se i crveni karton koji je dobio Rodrigez u 78. minutu meča, bio je to drugi žuti nakon starta nad Petrovićem. 

Dioni je imao veliku šansu da se upiše po drugi put u Evropi u strelce, Kanga ga je pronašao na izuzetan način, ali je Francuz promašio nemoguće. 

Uglavnom, Zvezda sa ukupnih 6:1 prolazi dalje, sjajan rezultat. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke