Zvezda "zelena" za LŠ, Inter joj skupo naplatio svaku grešku i ubedljivo je savladao

Autor: Mladen Heleta
utorak 01.10.2024.
22:52
Izvor: Sportske.net

Novi poraz šampiona Srbije u elitnom takmičenju.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su u Milanu od Intera rezultatom 4:0, u utakmici drugog kola Lige šampiona.

Crveno-beli su tako nakon onog poraza od Benfike u prvom kolu ostali na nuli, dok je Inter materijalizovao bod koji je uzeo protiv Sitija u Mančesteru i sada ima četiri boda, što je potpuno u skladu sa očekivanjima šampiona Italije.

Zvezda i nije toliko loše delovala tokom većeg dela ovog meča, ali su njeni igrači pravili greške koje se apsolutno ne praštaju na ovom nivou. Inter je sve kažnjavao i na kraju je upisao ubedljiv trijumf.

Za Inter su redom pogađali Čalhanoglu u 11, Arnautović u 59, Lautaro Martinez u 71. i najbolji pojedinac ovog susreta Mehdi Taremi u 81. minutu iz penala.

Crveno-beli u trećem kolu gostuju Monaku, dok će Inter biti gost Jang Bojsa.

Zvezda je i ovaj meč otvorila kao onaj protiv Benfike u prvom kolu, primila je gol brzo i bez da protivnik napravi veliku šansu.

Nije bilo opasnih akcija u uvodnih 10. minuta, a onda je Inter u 11. dobio slobodan udarac, koji je majstorski izveo Hakan Čalhanoglu.

Turčin je gađao sa više oko 25 metara, lopta je malo zakačila Krunića, da bi od stative i na efetkan način završila u mreži Glazera.

Pitanje je da li je Glazer mogao bolje u ovoj situaciji, jer je lopta išla u njegov ugao…

Srpski šampion se otvorio nakon primljenog pogotka, a u 19. minutu je mladi Maksimović opasno zapretio. Povukao je loptu, odlično tukao sa distance, ali tik iznad prečke.

Potom je Damfrisu poništen gol, da bi u 22. minutu domaćin imao kolosalnu šansu. Čalhanoglu je lepo uposlio Karlosa Augusta, Brazilac je bio u idealnoj poziciji, ali mu je Glazer ušao u šut i spasio Zvezdu.

U 29. minutu je Maksimović opet pretio Interu. Najpre je Zvezdin biser izdržao duel sa Bastonijem i napravio višak, odlučio se na udarac, ali tom šutu je nedostajalo malo felša da bi se ugrozio Jan Zomer.

Najbolju priliku je Zvezda napravila u 41. minutu. 

Olajinka je sjajno poslao pas u prazan prostor za Silasa, ovaj je gađao iz perfektne situacije, ali je Zomer odbranio. Morao je ovo da bude pogodak, jer se u ovakve šanse retko ulazi na terenu Intera.

U finišu prvog dela jak pritisak Intera, ali je Zvezda veoma dobro stajala u polju, pa je ostalo 1:0.

Drugo poluvreme je krenulo u egalu, Crvena zvezda je uspostavila balans na sredini terena, a onda 59. minut i situacija koja je i definitivno prelomila ovu utakmicu.

Prednost Intera je udvostručio Marko Arnautović, a krivac za ovaj pogodak bio je Rade Krunić.

Zvezdin iskusni vezista i bivši igrač Milana je nepotrebno komplikovao ispred svog kaznenog prostora, ušao je u problem i napravio katastrofalnu grešku. Taremi mu je oduzeo loptu, proigrao Arnautovića, a ovaj rutinski pogodio, za 2:0.

Ovakve stvari se u Ligi šampiona ne praštaju.

Probao je Vladan Milojević nakon toga da razmrda ekipu uvođenjem Radonjića, Ilića i Duaerta, ali je sa druge strane ušao najbolji igrač Lautaro Martinez i presudio Zvezdi u 72. minutu.

I ovom golu je prethodila kardinalna greška Zvezdinih fudbalera. Ovaj put je kiksirao kapiten Spajić, opasni Taremi je i njemu oduzeo loptu i uposlio Lautara, koji je iz zicer pozicije bio neumoljiv, za 3:0.

Iranski napadač Mehdi Taremi je svoju blistavu partiju krunisao golom u 81. minutu. 

Drkušić je bespotrebno napravio faul nad Lautarom Martinezom u svom šesnaestercu, sudija Cvajer pokazao na belu tačku, a precizan sa 11 metara bio je Taremi, za 4:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Васке
Tuesday, 01.10.2024
23:13

Шта рећи а не заплакали.Ми примамо голове ка пионири.Ко учи ове играче да дриблингом износе лопте из шеснаест.Дали ови тренери знају шта је тренинг игре,и раде ли они пресинг игре.Срамота је овакве грешке правити у лиги шампиона брукају клуб и себе.Једини који нешто стварно вреди је Ђига а овај мали Меси мирише на играча.Ја и даље тврдим да смо требали довести два добра средња играча.Овај средњи ред је спор безидејан играју без крви и маште.