Crvena zvezda konačno isplatila čitav dug!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 12.12.2021.
21:24
Izvor: Sportske.net

Svojom krivicom, na "grbači" im je bio dug zbog transfera od kojeg su trebali da profitiraju.

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda isplatio je čitav dug Fjorentini koji je iznosio blizu 600.000 evra, saznaje "Telegraf".

Srpski šampion je uplatio blizu 600.000 evra na osnovu dugovanja, penale koji iznose oko 120.000 evra i kamatu od šest odsto od 10. marta 2020. godine, pa do dana uplate.

Zvezda je izgubila na FIFA sudu ove godine i morali su da ispoštuju nalog Međunarodne federacije fudbalskih asocijacija i isplate novac italijanskom klubu.

Podsećamo, u neobičnom slučaju pred arbitražom FIFA, dogodilo se to da klub koji je kupio igrača tuži klub od koga ga je kupio, u pitanju je bio transfer Alekse Terzića realizovan 27. maja 2019. godine.

"Danas" je nedavno predočio šta je konkretno po sredi. Zvezda je tražila od Fjorentine da novac ne uplaćuje na klupski račun, nego na račun jedne nemačke banke, što može ali ne mora da bude sumnjivo jer takvi slučajevi nisu retkost. Klub iz Firence prvu ratu je isplatio po dogovoru, ali je pri isplati druge (10. marta 2020) greškom nekog iz kluba ili softvera novac otišao na račun Zvezde.

Iz beogradskog kluba su reagovali, pa je dogovoreno da Fjorentina uplati isti iznos (596,767.95  evra) i na račun nemačke banke, što je 8. maja 2020.  i urađeno. Šest dana kasnije potpisan je i ugovor po kome Zvezda treba da uplati (vrati) Fiorentini tu sumu do 30. septembra 2020. uz šest odsto kamate i penale od 20 odsto ukoliko do uplate ne dođe.

Kako uplate nije bilo, klub iz Firence ih je je po praksi upozorenja u takvim situacijama 8. oktobra 2020. „podsetio“ i naglasio da su penali 120 hiljada evra. Kako nije bilo reakcije iz Beograda, 12. novembra Fiorentina je tužila Crvenu zvezdu FIFA.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke