Crvena zvezda - Nikada pre za nikada kasnije

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 29.06.2023.
09:32
Izvor: Sportske.net

Zvezda nikada efikasnija na polju transfera. Učinak? Sudiće mu se na zimu.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda priprema se za novu sezonu u kojoj će nastupati kao direktan učesnik Lige šampiona.

Izraelski stručnjak Barak Bahar dogovoren je pre kraja minule kampanje i sada ima priliku da se upoznaje sa novom sredinom i timom koji će imati na raspolaganju. 

Pripreme za Crvenu zvezdu krenule su 19. juna u Beogradu, pre tačno 10 dana. Na prozivci se tada pojavilo 18 fudbalera, dok su mnogi došli naknadno usled dužih odmora, reprezentativnih obaveza ili još uvek nekompletiranih transfera u klub iz Ljutice Bogdana.

U međuvremenu, sastav crveno-belih postao je jači za napadača Žan-Filipa Krasoa, vezistu Edmunda Ada i golmana Omrija Glazera.  Prethodno, tokom zime, dogovoreni su i Piter Olajinka i Marko Stamenić. A, pred odlazak na turnir u Sankt Peterburg 2. jula, dolazi i Emanuel Late Lat s kojim je sve dogovoreno.

Tako će Barak Bahar praktično imati na raspolaganju čitav tim, više od dva meseca pred start Lige šampiona. Nije to bio čest slučaj iz perspektive Crvene zvezde u prošlosti. Obično se tim kompletirao sve do završnice leta... Uprava kluba je studioznije pristupila prelaznom roku, na vreme skautirala i završila sva pojačanja, a pritom je utrošeno 3.600.000 evra na njih trojicu od čega najveći deo odlazi na obeštećenje Emanuela Late Lata koji je plaćen 2.000.000. Omri Glazer je stigao za 1.200.000, dok je Spartaku za Ada uplaćeno 400.000 evra.

Dragan Karadarevic/Starsport.rs ©

Ako se uzme u obzir da će se igrati Liga šampiona i da ovo jesu igrači koji mogu da donesu prevagu protiv određenih protivnika, onda deluje da je obavljen vrlo dobar posao. Ali, o tome će se suditi tek nakon što grupna faza bude okončana.

Poređenja radi, Crvena zvezda je prošlog leta potrošila preko 7.000.000 evra na Osmana Bukarija, Kingsa Kangvu, Jegora Pruceva, Stefana Mitrovića i Iraklija Azarova. Mnogi od njih činiće bitan šraf ekipe Baraka Bahara ove sezone.

Pitanje je i ostanka Stefana Mitrovića za kojeg postoje interesovanja. Priča se o cifri od oko 5.000.000 čime bi se pokrile ovoletošnje akvizicije i ostao bi i kusur. Još uvek je neizvesna situacija oko Strahinje Erakovića, ali plan kluba, prema rečima Mitra Mrkele je da poslednja linija ostane nepromenjena. Tu se postavlja i pitanje Miloša Degeneka kojeg je upravo sportski direktor crveno-belih istakao kao "interesantnog Crvenoj zvezdi".

Kada se sve sabere i oduzme, prelazni rok za Crvenu zvezdu praktično je gotov i ostatak će zavisiti od eventualnih odlazaka ili nepredviđenih dešavanja. Nikada pre završen posao za nikada kasniji početak evropskih obaveza. Praksa koju bi bilo dobro zadržati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke