Crveno-beli rođendanski ples, het-trik Kataija, pukla ''petarda''!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.03.2022.
18:08
Izvor: Sportske.net

Zvezda u velikom stilu proslavila 77. rođendan kluba.

Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde nastavljaju sa pobedama u Linglong Super ligi, a večerašnja protiv poslednjeplasiranog Novog Pazara je i najubedljivija za ekipu Dejana Stankovića od početka drugog dela sezone.

Crveno-beli su trijumfovali sa 5:0, uz het-trik Aleksandra Kataija i ponovo prišli vodećem Partizanu na samo dva boda zaostatka.

Zvezda je do vodećeg gola stigla već u osmom minutu meča, kada je Ben poslao loptu u peterac, gde je pravovremeno reagovao Ohi i nastavio svoju golgetersku seriju iz mečeva sa Partizanom i Voždovcem - 1:0.

Osam minuta kasnije još jedna asistencija El Fardu Bena, sada za Kataija koji je izbio sam pred golmana Vujanca, obišao ga je i iskosa sa leve strane pogodio mrežu - 2:0.

Tek što su Pazarci krenuli sa centra, njihova mreža se ponovo zatresla. Ovoga puta Katai šalje loptu Ivaniću u kazneni prostor, a zvanično najbolji sportista SD Crvena zvezda u proteklih godinu dana majstorski lobuje Vujanca za vođstvo od 3:0.

Već u 21. minutu na semaforu je pisalo 4:0, posle još jednog pogotka Aleksandra Kataija.

Do kraja prvog poluvremena Zvezda je imala još par dobrih prilika, mogao je i Ohi do drugog gola, ali su Pazarci imali i sreće da ne dožive još teži poraz.

Zvezda je u nastavak meča ušla sa Pavkovim i mladim Motikom umesto Ohija i Ivanića, a Motika je već u 48. minutu imao odličnu priliku za svoj prvi gol u dresu Zvezde. Katai ga je majstorski proigrao u kaznenom prostoru, a mladi Zvezdin fudbaler iskosa sa leve strane šalje loptu pored gola.

Sedam minuta kasnije Katai je mogao do het-trika, bio je to njegov karakterističan prodor, ušao je u kazneni prostor, ali je golman Vujanac uspeo da zaustavi taj udarac.

Ali, već u 56. minutu nova prilika za Kataija koji izbija jedan na jedan ispred istrčalog Vujanca, majstorski ga je prebacio i poslao loptu u mrežu - 5:0.

Par minuta kasnije, Katai je izašao iz igre, priliku je dobio mladi Nikola Stanković, a Zvezda je do kraja meča rutinski završila posao, zadovoljna ubedljivim vođstvom.

U 77. minutu meča navijači na severnoj tribini su započeli vatromet povodom 77. rođendana kluba.

Sve golove možete da pogledate OVDE.

*

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke