Čudesni Mitrović za istoriju i za strepnju - Ovako sada izgleda večna lista strelaca!

Autor: Darko Mitrović
subota 24.09.2022.
22:30
Izvor: Sportske.net

Nadajmo se da će se sve dobro završiti što se tiče povrede.

 EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Aleksandar Mitrović ne prestaje da oduševljava u dresu reprezentacije Srbije bez obzira koja je vrsta takmičenja u pitanju.

Još jednu blistavu partiju demonstrirao je večeras na ''Marakani'', gde je upisao het-trik protiv Švedske u Ligiu nacija.

svioju kanonadu započeo je u 18. minutu na centaršut Živkovića sa desne strane, a u finišu prvog poluvremena postigao je još jedan gol glavom, ali posle centaršuta Tadića iz kornera sa leve strane.

Srbija je tada povela sa 2:1, a na Mitrovićev het-trik čekalo se do 50. minuta kada mu je savršeno asistirao Vlahović, a naš najbolji strelac izbegao ofsajd zamku i pogodio za 3:1.

Svi golovi OVDE.

Sa ova tri gola Mitrović je stigao do ukupno 49 postignutih golova za Srbiju u 75 odigranih mečeva. On je najbolji strelac našeg nacionalnog tima svih vremena, a na listi strelaca iza njega su Stjepan Bobek sa 38, Blagoje Marjanović, Milan Galić i Savo Milošević sa po 37 postignutih golova.

Ali. ono što nas brine posle svega jeste situacija iz 72. minuta kada je Lindelof neoprezno startovao na Mitrovićev zglob, a problem je što je potom naš reprezentativac doskočio na tu nogu. Osetio je bol, a selektor Stojković ništa nije želeo da rizikuje i odmah je uveo Uroša Račića umesto Mitrovića.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke