Čudo u ženskom fudbalu! Srbija savladala velesilu, Mundijal je na vidiku!

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.04.2022.
18:40
Izvor: Sportske.net

Fantastične vesti!

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije nastavila je svoju fantastičnu seriju pobeda u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Šesti uzastopni trijumf u grupi ostvarila je protiv najjačeg mogućeg rivala, selekcije Nemačke u Staroj Pazovi, rezultatom 3:2 i učvrstila se na drugom mestu na tabeli, koje vodi na Mundijal!

Kakav je ovo uspeh najbolje svedoči podatak da je Nemačka u Grupi H pre ovog meča ostvarila svih sedam pobeda i primila samo dva gola u tom periodu, a da ne govorimo i o brojnim trofejima koje ženska reprezentacija Nemačke ima u svojoj istoriji.

Senzaciju je najavila Alegra Poljak, vodećim golom u 36. minutu susreta i taj pogodak je obeležio prvo poluvreme.

Posle samo četiri minuta igre u nastavku, Jovana Damnjanović je duplirala prednost našeg tima, a Nemice su prvi put uzvratile u 60. minutu kada je Šuler smanjila na 2:1.

Ali, devet minuta kasnije, fantastična Jovana Damnjanović i drugi put trese mrežu nemačkog tima i rešava pitanje pobednika, a u nadoknadi vremena Vasmut je samo uspela da ublaži poraz reprezentacije Nemačke.

Tabela Grupe H posle nepotpunog osmog kola: Nemačka 21, Srbija 18, Portugal (meč manje) 13, Turska (meč manje) 10, Izrael i Bugarska bez bodova (dva meča manje).

Do kraja kvalifikacija Srbiju očekuje ključni susret sa Portugalijom 2. septembra na domaćem terenu, a u  poslednjem kolu će gostovati u Izraelu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke