''Čuka'' je još ''zelena'' za plej-of, debakl u Švedskoj

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.08.2021.
20:39
Izvor: Sportske.net

Čukarički lako ispustio prednost iz Beograda, na kraju doživeo ubedljiv poraz.

EPA-EFE/Stina Stjernkvist
EPA-EFE/Stina Stjernkvist

Povezane vesti

Srbija ima jednog predstavnika manje u kvalifikacijama za Ligu konferencija. I pored odličnog rezultata iz prve utakimice i pobede od 3:1, ekipa Čukaričkog je večeras bila nemoćna u revanšu u Švedskoj protiv Hamarbija koji je pobedom od 5:1 eliminisao ''Brđane'' iz daljeg takmičenja.

Od samog početka meča videlo se da će Čukarički večeras teško zadržati prednost iz Beograda. Hamarbi je vrlo brzo uspostavio inicijativu i iz minuta u minut vršio sve snažniji pritisak na polovini rivala, pa se nije dugo čekalo na vodeći gol švedskog kluba. Igrao se 12. minut meča, Amo je osvojio loptu na desnoj strani, usledio je njegov centaršut za Žeazea koji iskosa sa leve strane pogađa suprotni ugao - 1:0.

Nedugo zatim, Čukarički se nakratko oslobodio pritiska i u periodu od 20. do 23. minuta je nekoliko puta pripretio, preko Docića, pa Šapića posle kornera, ali najbolju priliku propustio je N'Diaj u 23. minutu, kada je posle centaršuta Roganovića sa leve strane, potpuno neometan šutirao preko gola.

Međutim, već u 26. minutu Hamarbi je duplirao prednost. U tim trenucima je proradio tandem Ludvigson - Selmani, prvi je asistirao kroz sredinu, a Selmani pogodio za 2:0 i prednost Čukarićkog iz prvog meča je tada anulirana.

Minut kasnije isti akteri u istim ulogama, ali ovoga puta Selmani je sa ivice peterca posle Ludvigsonpvog centaršuta sa leve strane šutirao pravo u golmana Petrovića.

Čukarički je novu priliku imao u 38. minutu preko Jankovića, ali pred sam kraj poluvremena, domaći stižu do trećeg gola, preko Poulsena, na asistenciju Fengera - 3:0.

Slična slika na terenu viđena je i u nastavku ovog meča.

U 56. minutu malo je nedostajalo da Hamarbi stigne i do četvrtog gola, ali Andersen je pogodio prečku posle kornera sa desne strane.

Minut kasnije još jedna velika opasnost po gol Čukaričkog, Amo je ''promešao'' odbranu gostiju i sa petnaestak metara šutirao zamalo pored desne stative.

Potom se Čukarički oslobodio pritiska i u 64. minutu stigao do pogotka. Roganović je sa leve strane još jednom centrirao u kazneni prostor, Jovanović nije uspeo da zahvati loptu, ali jeste N'Diaj koji šalje loptu u mrežu za 3:1.

Očekivalo se tada da će ovaj gol podići samopouzdanje ekipi Čukaričkog i veru u konačan uspeh, ali vrlo brzo je usledio ''hladan tuš''. Akcija domaćih u 67. minutu tekla je po levoj strani, Žeaze je pronašao Svedberga koji je imao previše prostora na oko petnaestak metara od gola i nije mu bilo teško da pronađe put do mreže - 4:1 za Hamarbi.

Ni to nije bilo sve od domaćina. Samo pet minuta posle četvrtog, usledio je i peti gol za Hamarbi. Još jedna munjevita akcija po levoj strani, opet Žeaze odlično centrira, a Selmani je na ivici peterca brži od Drezgića i postiže svoj drugi gol za ''petardu'' - 5:1 u korist Hamarbija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke